torsdag 29 augusti 2013

Å/K IBS – Hofterup 9-2

Å/K IBS – Hofterup 9-2 (3-0,4-0,2-2)

Första perioden drar igång och det är våra svarta killar som tar tag i taktpinnen direkt från start. Victor snappar upp en boll i slottet och gör en snabb vändning och lirkar in 1-0 vid 4:17. Killarna bibehåller initiativet och Jonte får en boll från vänsterkanten och provar på ett dragskott från backplats. Bollen letar sig igenom försvaret och in i mål vid 6:46. Vi bjuds på härligt klapp klapp spel när Benjamin spelar bollen mellan sig och Niko. Niko tar sig ner i högra hörnet och Benjamin spelar ner bollen till Niko. Niko klappar vidare bollen upp till Fabian mitt i slottet som elegant klappar in bollen med ett direktskott till 3-0 vid 15:58.

Andra perioden börjar med ett läckert uppspel på vänsterkanten. Martin tar han om bollen på backplats och tar ett par steg upp i banan och spelar sedan bollen vidare till Andy som drar en gubbe och bryter in på mål och vispar upp bollen i högra krysset till 4-0 efter bara 27 sekunder. Vi 1:44 så får Hofterup ett frislag vi mitten på höger planhalva. Dennis är lite för het på gröten och kliver fram och klappar till bollen innan de hade satt den i spel och åker på två min för felaktigt avstånd. Boxen går in och gör ett bra jobb och nollar ut Hofterups powerplay. Vid 10:40 så gör vi 5-0. Åter är det Martin som står för uppspelet men denna gång är det på högerkanten. Martin passar upp bollen till Niko som bryter in på mål och stänker in bollen i vänstra krysset. Vid 12:21 så åker Dennis ut 2 min för otillåten trängning. Hofterup hinner bara sätta igång sitt powerplay i trettio sekunder och sedan bryter vi en passning och Marcus tar fart på vänsterkanten och väl framme vid mål så petar han över bollen till brorsan Victor som kan lägga in 6-0 målet i numerärt underläge. Spelet rullar på och med bara fyra sekunder kvar på klockan så lyckas vi göra 7-0. Det är Fabian som kommer med bollen på vänsterkanten och bågar in i banan. Först snurrar han upp en kille och sedan bågar han över hela plan över till högerkanten innan han stänker upp bollen till högt vänster om målvakten.

Tredje perioden blir inledningsvis lite loj och killarna har inte riktigt den aggressivitet som vi sett i de två första perioderna. Det är då inte så konstigt att Hofterup får lite mer plats på banan. En Hofterups forward får komma fri på vänsterkanten och gör en läcker dragning och drar Oskar som hållit nollan så långt i matchen. Vi har alltså 7-1 vid 10:13. Vi svarar ganska omgående med en läckerbit. Bollen går ner till Andy i högerhörnet som spelar upp bollen till Marcus som står till höger framför kassen. Då alla förväntar sig ett avslut så petar Marcus bollen vidare till Victor som står lite till vänster om slottet. Victor blir helt ren och har bara att lägga in bollen i halvtom kasse till 8-1 vid 11:46. Vid 14:44 så gör Dennis hattrick! Dock i utvisningar då har döms ut för hårt spel. Kanske inte helt klockrent men 2 min i båset blev det ändå. Vi lyckas hålla undan i boxen och får en kontringschans som vi kanske skulle avstått från. Bollen går till Max mitt på banan som blir övermannad och Hofterup vänder spelet och kan lägga in 8-2 efter att vi blivit överspelade, tid 16:45. Vi hänger inte läpp för det utan jobbar vidare. Pontus tar bollen i mitten på backplats och spelar ut bollen till Oliver på vänsterkanten. Oliver som har laddat bössan stänker in bollen i bortre krysset med ett välplacerat dragskott till 9-2 vid 18:12. Vi trummar på och jagar tian men Hofterup håller undan och matchen slutar 9-2.

Skott: 39-27 (12-7,11-11,16-9)

Vi tackar Hofterup och domarna för en väl genomförd träningsmatch!

Killarna gör en bra match med bra stämning i laget. Vi provade på att köra fullplanspress i sista perioden men det funkade inte riktigt som vi hade hoppats. Dock så var det inget som vi har tränat speciellt mycket på så här finns förbättringsmöjligheter säger Christian.

Härligt jobbat killar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar