söndag 18 augusti 2013

ÅKIBS - FC Helsingborg 4-2

ÅKIBS - FC Helsingborg 4-2 (1-0,2-1,1-1)

Första perioden kör igång och det är två hungriga lag som ligger och känner på varandra. Det bjuds på chanser på båda hållen men det är ÅKIBS i sina nya matchställ som tar ledningen med 1-0. Det är Victor som slår en långboll upp till Andy som plockar ner bollen hårt uppvaktad framför kassen. Andy vänder snabbt bort sin motståndare och vispar in bollen i kassen. Vi håller kvar ledningen perioden ut. (Skott: 16-12)

Andra perioden så är det FCH som kommer in mer taggade till. De har ett rykande skott i stolpen. I ett anfall lite senare så lyckas de med en genomskärande passning från vänsterkanten som vi har jobbat hårt för att stänga. Bollen går via ett ben på en av våra spelare och ut till en helt fri forward på högerkanten som bara har att skicka in 1-1 kvitteringen då Erik i kassen omöjligt kan hinna med sidoförflyttningen. FCH har nu ett lite bättre grepp om matchen och trummar på för fullt. Vi får ett frislag på motståndarnas planhalva på högerkanten. Niko passar bak bollen till Dennis som väggar tillbaka den. Niko slår då en läcker pass genom FCHs försvar över till vänsterkanten där Fabian står beredd med bössan och bombar in 2-1 i en tom kasse. Vid 13:58 så trycks Dennis genom sargen i vårt försvar. Det blir 2 min för hårt spel för FCH spelaren. Vi rullar in powerplay uppställningen och vi har ett par vassa avslut men får inte in bollen. Ett par byten så kommer Fabian från vänsterhörnet med bollen och snirklar sig genom sina motståndare för att avsluta med att lyfta upp bollen högt i mål. Bollen tar på målvakten och studsar bakom honom innan den slutligen sakta jobbar sig över mållinjen. Vi kan nu gå in i tredje perioden med återtagen ledning med två bollar. (Skott: 15-12)

Tredje perioden väger lite i början men FCH jobbar sig tillbaka in i matchen och de kan göra 3-2 när vi tittar boll istället för spelare i ett FCH anfall. Dennis har lite lekstuga när han tunnlar två spelare med enhandsklubbfattning på vänsterkanten. Benjamin kommer upp i anfallet och har en vass chans. Oliver och Simon kommer släpande bollen kommer helt fri ut i slottet till Oliver som blir helt ren och skottet kommer men en back hinner fram med en fot och bollen går via foten och sedan på målvakten. Simon har sedan två vassa skott från vänsterkanten på mål men FCH keepern är med på noterna. Vi får se ett härligt anfall när Andy kommer med bollen upp i anfallet till höger om målvakten och spelar över till Marcus på vänsterkanten som bara har att lägga in bollen i tom kasse men när väl målvakten har kommit över till Marcus sida så han väljer han att passa över till Victor som kommer släpande till höger om målvakten. Victor blir så överaskad när han nu istället får öppen kasse och tycker tydligen att det blir för lätt att lägga den i tom bur så han lägger den utanför istället. Med dagens kanske läckraste anfall där hela FCH försvaret blir upptrollade på läktaren så kommer våra killar på byte med ett leende på läpparna trotts att det inte blev mål. Härlig innebandy helt enkelt! FCH som just blivit lite förnedrade i den anfallet kommer med en riktigt vass chans där vi blir överspelade i försvaret med en diagonal pass ut på högerkanten och FCH forwarden bara har att prickskjuta in bollen i tom bur då Oskar som kommit in som burvaktare i tredje befinner sig till vänster i målet. Skottet kommer men på ett magiskt sätt så hinner Oskar med en omöjlig sidoförflyttning i kassen och tar bollen mitt i magen. En mycket viktig räddning när matchen står och väger. Kort efter så har FCH ett skott som sitter i utsidan av stolpen. FCH jobbar nu hårt för att ta tillbaka matchen och radar upp ett par vassa chanser. Vi tappar lite fokus och gör inte vårt jobb fullt ut i vissa byten och det är nära att straffa sig. Vi 18:25 så tar FCH time-out. De plockar ut målvakten och går in med 6 utespelare. De har ett par chanser men vi håller undan och har även en chans att få bollen i tom bur. När vi väl vinner boll så spelar vi listigt och håller i och låter tiden rinna iväg. Killarna spelar moget och visar stort tålamod på planen. Med bara sekunder kvar på matchen så skickar Dennis upp en lobb från egen planhalva till Victor som står framför målet. Victor plockar ner bollen på bröstet och klipper till bollen med backhand med ryggen mot målet och bollen går som en målsökande missil in till vänster om en förvånad målvakt. Matchen är avgjord med 4-2 målet vid 19:57 och Victor har fått revansch för sin tidigare miss på tom bur med ett läckert konstmål istället. (Skott: 15-11)

Skott totalt: 46-35

-Killarna står upp bra mot ett bra FCH lag. Vi tappar lite fokus ibland och har några läckor i försvaret som vi ska jobba på att täppa till. Men det har vi tid att fixa till tills seriestarten. Vi bygger laget nu och provar lite olika uppställningar för att få ut rätt samansättning av spelare, säger en nöjd Christian.

-Jag hade hoppats på att killarna skulle sätta dit bollen i powerplay då vi körde extra träning på det innan matchen. Killarna gör ett riktigt bra powerplay men det ville sig inte. Vi har lite varianter som vi jobbar på men det kommer, lovar Peter.

Vi passar på att tacka FCH för en trevlig välspelad träningsmatch och det härliga motstånd som bjöds!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar