söndag 15 september 2013

Seger mot Malmhaug i premiären

ÅKIBS – Malmhaug 9-3(1-0,3-3,5-0)

Premiär för HJ18 Div. 1 och om det är nerver eller bara sega killar men en 100%ig taggning infinner sig inte riktigt i laget. Matchen drar igång efter 3:33 så kommer 1-0. Det är Andy som spelar bollen från mitten upp till Max på högerkanten som väggar över bollen till Marcus som är helt ren framför mål. Marcus har bara att sätta till klubban och raka in bollen i tom kasse. Vi har ett stort spelövertag men bollen vill inte in och vi börjar spela lite lojt och gör lite enkla misstag. Närmast mål är Andys rungande ribbskott. Vid 15:57 så åker Jonte ut 2 min för slag. Vi skickar in våra boxar i omgångar och byter taktiskt vid varje avblåsning till vår fördel. Boxen gör ett kanonjobb och nollar motståndarna.
(Skott: 9-2)

Andra perioden börjar med att Andy åter har ett vasst skott i ribban. Vid 5:14 så åker Andy ut 2 min för protest mot domslut. Åter in med killar i box och åter gör de ett fantastiskt jobb och nollar Malmhaug. Vi fortsätter att pressa på och när 1-1 kvitteringen kommer känns det lite snörpligt. Men är man inte på tå så är det lätt att tappa in en boll bakåt. Skottet kommer från vänsterkanten och går in till vänster om Oskar vid 10:42. Vi svara direkt vid 11:47. Det är Marcus som passar bollen från vänsterkanten in till Dennis i mitten som klipper till med värsta golfsving och får en ren träff med sin driver och bollen går som en projektil in lågt till höger om målvakten till 2-1. Malmhaug svarar direkt genom att åter kvittera vid 12:07. Bollen kommer på ett frislag från vänsterhörnet upp i mitten där deras forward helt ohotad får skjuta in bollen till 2-2. Killarna taggar om och Marcus tar hand om bollen på vänsterkanten och spelar in den till Andy i mitten. Andy som är uppvaktad gör en snabb 360 runt egen axel och vispar sedan upp bollen hårt i vänstra krysset till 3-2 vid 12:48. Oliver får på ett bra skott från vänsterkanten. Bollen går via en klubba och ner vid sargen bakom målet. Max krigar sig till bollen och spelar in den till Simon framför kassen som vispar in bollen till 4-2 vid 13:28. Nu har vi fått upp ångan lite även om det bitvis blir lite Hawaii. Vid 16:07 så tappar vi markeringarna och Malmhaug bjuds på en gratischans och de tar vara på den och reducerar till 4-3. Perioden avslutas med att Max har ett vasst skott i ribban.
(Skott:14-4)

Tredjeperiodens laddning i omklädningsrummet gavs killarna ansvaret att ta tag i matchen. Så blir det. Det tar bara 41 sekunder för killarna att bevisa det. Jonte spelar bollen från sin backplats på vänsterkanten upp till Andy på samma kant. Andy direktpassar bollen över till högerkanten till Benjamin som blir helt ren. Med all tid i världen så suger Benjamin in bollen och drar den sedan in i tom bur till 5-3. Minuterna senare så betalar Benjamin tillbaka och från slottet passar Andy ute på högerkanten. Andy vispar upp bollen högt i nättaket till 6-3 vid 3:36. Vid 8:15 så åker Malmhaug ut 2 min för slag. Vi skickar in powerplay formationen och bollen går runt som på ett snöre. Marcus styr uppifrån mitten. Marcus spelar upp bollen till Andy som slår en snabb direktpass över till Oliver på högerkanten. Oliver tar direktskott och bollen går tätt utanför helt ovetande för målvakten som inte han med i sidoförflyttningen. Vi trummar på och bollen går runt och det hela avslutas med att Marcus spelar ut bollen till Andy på vänsterkanten som vispar in bollen i högra krysset till 7-3 vid 8:48. Erik plockar en boll som går utanför och kastar upp den på vänsterkanten till Simon som tar fart upp i anfallet. Han bryter in mot mål och lägger in 8-3 vid 12:33. Assist till Erik på det målet! 9-3 målet får anses som dagens läckerbit. Det hela börjar med att Dennis kommer med bollen i mitten och drar på sig två Malmhaugspelare. Mitt i löpningen så backhanddroppar han bollen till synes helt i blindo, men bollen kommer till en väldigt förvånad och helt ren Max på högerkanten. Max direktpassar över bollen till Marcus som kommer löpande med fart genom slottet och in mot målet. Marcus har bara att sätta till klubban och vinkla in bollen vid 18:06 och därmed fastställer slutresultatet. Läckert!
(Skott: 14-2)
Skott totalt: 37-8

Dagens match var lite trögstartad för killarna och hade vi fått ribba in istället för ribba ut så kanske vi hade haft helt andra siffror på tavlan. I och med att det gick lite troll i maskineriet i första och andra så tappade killarna lite fokus. Men när det väl släppte i tredje så blev det ketchupeffekt av det hela och bollarna trillade in i strid ström. Att det var spel på en planhalva talar skottstatistiken sitt tydliga språk om, då vi vinner den med hela 37-8. Men bollen ska in med för att det ska räknas. När det väl släppte i tredje perioden så växlade vi in både Viktor Fredriksson och Emil Berg från talanggruppen och de fick båda klart godkänt för sina insatser!

Nu laddar vi om för kommande matcher!

//Bonny, Christian & Henrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar