fredag 11 oktober 2013

Å/K IBS – Hofterup IBK 9-5

Å/K IBS – Hofterup IBK 9-5 (2-3,3-1,4-1)
Första perioden kommer igång och vi tar ledningen med 1-0 efter 2:53. Det är Niko som kommer med bollen i vänsterhörnet och spelar upp bollen till Fabian i slottet som rakar in bollen i mål. En läcker kombination som start på matchen bådade gått. Hofterup ville annat och reducerar till 1-1 vid 4:51. Vid 8:30 så åker Hofterup ut 2 min för slag. Vi skickar in PP formationen och börjar rulla boll. Det blir kamp om bollen när Hofterup rensar undan. Niko och Fabian jagar boll med en Hofterupspelare mellan sig. Killen ramlar och Fabian åker ut 2 min för otillåten trängning, tid 9:33. Vi nollar i boxen som vi blivit bortskämda med. Det blir mer fysiskt på planen ju längre perioden lider och killarna är inte nöjda. Vi bjuds åter på en läckerbit av radarparet Niko och Fabian. Niko kommer på högerkanten och bryter in mot mål men skickar över bollen till Fabian på vänsterkanten som bara har att lägga bollen i tom bur. Det blir mer gruff på planen utan åtgärder från domaren och det börjar bli lite grinigt i laget och det knorras på bänken och följaktligen tappar vi fokus. Detta tar Hofterup tillvara på. Vips så kommer 2-2 kvitteringen vid 18:17. I bytet efter så ramlar en spelare mellan Simon och Oliver och drar Oliver med sig i fallet. Oturligt nog så landar killen på Olivers fot som är tejpad för en stukning tidigare i veckan. Det blir för Oliver att kliva av för matchen. Strax efter vid 18:50 så kommer 2-3 målet genom en passning från bakom mål upp i slottet och pang där satt den. Inte helt nöjda kliver vi ut för periodvila. (Skott: 4-6)

Andra perioden börjar med att Max åker ut 2 min för slag vid 2:36. Vi nollar åter i boxen efter ett härligt jobb av killarna. Fabian åker på en lårkaka vid en sargduell och får kliva av för matchen. Kort efter så känner Martin av lite ryggproblem och väljer att kliva av med. Vi har rena sjukstugan på bänken med skadade spelare nu. Vi försöker jobba oss in i matchen och pressar på för fullt mot Hofterups mål. När då Hofterup gör 2-4 vid 12:52 så känns det lite olustigt. Bollen tar inre kryssribba och studsar ner bakom Oskar för att sedan hamna i mål. Detta skulle vara en matchdödare för vilket lag som helst men för Å/K IBS så blir det istället tändvätska! Vid 14:10 så sitter 3-4 reduceringen. Det är Andy som tar med bollen upp i anfallet och spelar bollen snett bakåt till Robin som rakar in bollen i tom kasse. Vi får ett frislag till vänster om målvakten. Dennis kliver fram och passar bollen ut på kanten till vänster om sig till Robin. Robin passar över bollen till höger till Andy som skickar bollen i mål på denna snabba och läckra frislagsvariant och vi har kvitterat till 4-4 vid 16:08. I samma byte så knycker Andy bollen uppe i mitten och tar en vid båge ut på högerkanten och vispar in 5-4 vid 16:33 och vi kan gå till periodpaus med ledning. Vilken upphämtning!(Skott: 9-5)

Tredjeperioden börjar med en snabb kalldusch då Hofterup kvitterar till 5-5 med ett snabbt snärtigt skott som sitter i bortre krysset. Det var bara för Oskar att lyfta på hatten och gratulera. Vi svarar snabbt genom att återta ledningen genom att göra 6-5 vid 2:23. Det är Pontus som spelar upp bollen från backplats till Robin på högerkanten. Robin vänder bort sin gubbe och spelar in bollen till Andy i slottet som stänker in bollen i kassen och fullbordar en hattrick. Kort efter så är Andy het igen. Han provar ett skott som går utanför och tar i sargen. Bollen studsar upp till Robin framför mål som påpassligt lägger in 7-5 vid 4:53. Lite snörpligt och kanske retligt men gött! Andy kommer med boll i mitten och slår bollen in till Robin som står mitt framför målvakten vid kassen. Robin gör en låååångsam bågning och lägger sedan in bollen i tom bur till 8-5 vid 7:06 och fullbordar därmed sitt hattrick. Hofterup vill inte ge sig och har en riktigt vass chans på mål men Oskar gör en grymt viktig räddning för matchen och plockar bollen. Vi är inte nöjda med detta. Niko kommer med fart upp i anfallet och drar med sig hela försvaret ut på högerkanten. Sedan slår han passen över till vänsterkanten till Robin som har all tid i världen att lägga bollen i tom bur medans Hofterup är ute i kiosken och handlar lördagsgodis. Robin sätter 9-5 bollen och sitt fjärde mål för dagen vid 10:47. Nu tar Hofterup time-out. Vid 10:56 så åker Jonathan ut 2 min för otillåten trängning i en sargduell som båda killarna går lika hårt in i. Båda går omkull mot sargen men Jonathan får 2 min. En lite underlig situation kan man tycka. Vi nollar åter i boxen och spelar sedan av resterande tid av matchen och kan slutligen vinna komfortabelt med 9-5. (Skott: 10-9) Skott totalt: 23-20

-Det är en svårspelad match och Hofterup lyckas få oss in i deras spel under halva matchen. Skönt att killarna kan ta tillbaka matchen och vinna säger en nöjd Christian.

-Vi är riktigt nöjda med killarnas prestation i boxarna och vi fortsätter att nolla våra motståndare säger Henrik och Bonny samstämmigt.

Nu laddar vi om för nästa JAS match mot Warberg!