tisdag 17 december 2013

8-4 seger för JAS mot Ljungby

Å/K IBS – Ljungby IB 8-4 (3-1,1-0,4-3) Skott: 29-19 (8-6,8-6,13-7)

Första perioden drar igång med fart och de båda lagen känner på varandra med ett högt tempo. Det är Åstorp som tar ledningen vid 6:38. Martin har bollen bakom Ljungbymålet och spelar ut bollen till Hobbe på högerkanten. Hobbe slår en passning från högerhörnet över banan genom slottet upp till Fabian på vänsterkanten. Fabian tar en vid bågning upp mot slottet och avslutar med att stänka in bollen i högra krysset till 1-0. Vid 12:17 så ramlar Pontus som bollförare och när han reser sig i farten så tar han med sig bollen och åker ut 2 min för liggande spel. Vi håller undan bra i boxen och lyckas nolla Ljungby. Vid 15:15 så får Pontus revansch för sin utvisning. Han knycker bollen på egen planhalva och tar med bollen upp i anfallet. Från vänsterkanten så laddar han sin bössa och ställer in siktet på målet. Andy står beredd framför kassen för retur eller styrning. Vad Andy inte var beredd på var att Pontus skulle skjuta honom stenhårt på hakan och vidare in i målet till 2-0. Vi har nu bra rull i laget och snart är det dags igen. Jonte tar bollen från backplats på egen planhalva och passar en djupboll utmed kanten till Victor. Victor tar med sig bollen in mot mål och tickar upp den i bortre krysset på halvvolley till 3-0 vid 17:48. Robin tar fart upp för att anfalla men halkar med bollen och ramlar så att han slår till bollen i fallet och får 2 min för liggande spel vid 18:52. Denna gång så lyckas vi inte stänga boxen för Ljungby smäcker in 3-1 reduceringen efter 11 sekunder. Vid 19:26 så trycks Fabian över sargen och Ljungby får 2 min för obstruktion. Vi lyckas inte sätta dit bollen innan perioden slutar.

Andra perioden börjar vi med en man mer på planen men Ljungby stänger igen och håller tätt. Vid 3:47 så är det Dennis tur att sitta i snickarboa efter att han lite busigt lyft Ljungbyspelarens klubba. Vi stänger boxen men det blir stundtals svettigt och Erik får jobba på bra i kassen. Nu blir det böljande spel och det bjuds på målchanser på båda hållen. Att det blir Åstorp eller Ljungby som ska göra nästa mål är hugget som stucket. Vi bjuds på en härlig läckerbit. Max får bollen ute i högerhörnet och spelar upp bollen i slottet till Robin. Robin skickar vidare bollen till Andy på vänsterkanten som på ett direktskott stänker in 4-1 bollen vid 14:20. Nu går luften lite ur Ljungby spelarna och vi kan behålla taktpinnen. Vid 17:18 så blir det utvisning för hårt spel på en Ljungbyspelare som hette just Hård i efternamn, hupp! Ljungby håller tätt och vi slarvar lite i powerplay och det är Ljungby som har mer bolltid än vi själva och de lyckas hålla undan perioden ut.

Tredje perioden börjar i katastrof för vår killar. Efter 18 sekunder så reducerar Ljungby på en kontring till 4-2. Vid 1:28 så kommer ett skott från Ljungbys back på vänsterkanten. Erik släpper en retur som en påpasslig forward kan vispa in till 4-3. Nu blir det nerv i matchen igen och Ljungby har fart undervingarna. Marcus kommer med bollen upp i anfallet på vänsterkanten och drar med sig försvaret. På högerkanten har Oliver smugit sig fri och det har Marcus koll på som slår en perfekt macka upp på bladet till Oliver som klipper in bollen i tom bur. Vi har nu 5-3 vid 2:11 som blev ett viktigt mål i matchen. Ljungby har ett skott i ribban kort efter men sedan går luften lite ur Ljungby och vi känner oss lite trygga i spelet igen. Vid 8:13 så blir det lite hett på planen när Robin och Mr Hård drabbar samman vilket resulterar i 2 min för motståndarna och 2+2 för Robin. I samband med detta så tar Ljungby även Time-Out. Vi spelar för 4 mot 4 och vi har ett par chanser men direkt när Ljungby blir fulltaliga så reducerar de till 5-4 på ett skott från mitten vid 10:24. Nu blir det stirrigt i de Åstorpska leden. Ljungby trummar på för fullt med ny energi och matchen väger på en skör tråd. Ljungby får ett frislag mitt i slottet. De tar skott och skottet tar i muren på Andys fot. Andy fångar upp bollen och rusar upp i anfallet och trollar bort sina motståndare och avlutar med att stänka in 6-4 målet vid 11:12, som blir dagens andra riktigt viktiga mål. Vid 14:06 så åker Pontus ut 2 min för otillåten trängning. Vi nollar bra i boxen och håller bollen tidvis i anfallet med hjälp av Marcus härliga klubbteknik. Vid 17:08 så åker stackars Hård ut igen och denna gång för upprepade förseelser. In med en nykomponerad PP-lina. Max får bollen framför kassen och stänker upp bollen i kryssribba ut. Returen sitter på bladet på Pontus som vispar in bollen från vänsterkanten till 7-4 vid 17:27. Vilken energi det blir i laget. Robin krigar sig till bollen i hägerhörnet. Han passar bollen upp till Marcus mitt i slottet som bara har att vispa in bollen som alla förväntar sig. Nejdå, Marcus gör dagens mest osjälviskaste passning och spelar över bollen till Andy som blir om möjligt ännu renare och han gör inget misstag utan stänker in 8-4 målet vid 19:23 och fastställer därmed slutresultatet genom att slutföra sin hattrick!

Dagens match var en härlig tillställning som bjöd på spänning långt in i tredje perioden. Vi lirar på allt manskap genom hela matchen och vilka producerande femmor vi har fått ihop. Härligt att se viljan i laget på planen. Nu har vi fått igång segermaskinen igen, säger en helnöjd Christian!