lördag 14 december 2013

Å/K IBS - Skurups IBK 4-2

Å/K IBS – Skurups IBK 4-2(0-0,1-1,3-1) Skott 24-24(6-7,11-9,7-8)

Första perioden drar igång och de båda lagen ligger och känner på varandra. Så fort Åstorp får tar i bollen så backar Skurup hem och ställer upp i försvarsspel. Vassaste chansen i första perioden har Skurup med en ribbträff som går rakt upp i luften och dalar ner till Erik. Vi har svårt att komma till avslut för Skurup stänger våra vägar mot målet. Det blir mycket spel runt deras försvar och de neutraliserar oss bra.

Inför andra perioden så lägger vi om taktiken till att göra snabbare spelvändningar och försöka komma till avslut innan Skurup har ställt upp i försvaret. Vid 2:08 så trycker Pontus till en Skurupspelare i en sargduell så att killen åker in i sargen. Att det var axel mot axel verkade inte spela någon roll för Pontus får två minuter för hårt spel. Vi sliter i boxen men Skurup får på ett skott från backplats och tar ledningen med 0-1 vid 2:43. Vid 6:28 så åker Skurup ut 2 min för obstruktion i en sargduell med Dennis. Trots några bra avslut på mål så lyckas Skurup hålla undan. Vid 18:33 så åker Skurup ut 2 min för fasthållning. In med Powerplayformationen igen och nu går det undan. Vi rullar runt och slut Benjamin har ett skott som ser ut att gå mot tom kasse men målvakten hinner med och räddar. Vi vinner tillbaka bollen och Adam spelar över bollen till Fabian som klipper till och vi har kvitterat till 1-1 vid 19:03. Perfekt inför periodpausen. Hur gick det då med taktiken om spelvändningar i andra perioden. Nja, inte så bra…

Inför tredje så skiftar vi plats på Dennis och Robin mellan sina kedjor och vi snackar om att jobba mer på spelvändningar och snabbare uppspel. Redan efter 58 sekunder så smäller det. Det är Pontus som gör en snabb spelvändning och spelar upp bollen till Dennis på högerkanten. Dennis klipper till direkt och sätter 2-1 målet. Vi jobbar oss in mer och mer i matchen och Simon tar ett skott från uppe i mitten. Målvakten räddar bollen lågt i vänsterhörnet med foten men Robin är framme och vispar in returen till 3-1 vid 3:43. Vi har fått en smakstart på tredje perioden. Vår taktiska förändring har gått hem då både Dennis och Robin har gjort mål efter förändringen. Härligt! Vid 4:47 så åker Dennis ut 2 min för lyftning av klubba. Vi håller undan bra i boxen men sedan så missar vi att täcka ett skott från högerkanten och Skurup kan göra 3-2 vid 6:11. Det blir lite nerv i matchen igen och när Simon på reflex klipper till en hög boll och blir utvisad för det vid 9:38 så känns det lite tungt. Boxen gör ett kanonjobb och ser till att Erik får det lite lättare att hålla tätt. Vid 14:43 så åker Skurups spelare ut 2 min för hårt spel. Adam och Fabian står och tickar bollen till varandra mellan mitten och vänsterkanten. När all uppmärksamhet ligger på Fabian så passar Adam över bollen till Benjamin som nu blir helt ren på högerkanten. Benjamin skickar in bollen med ett direktskott och vi har utökat till 4-2 vid 15:01. Skurup tar nu Time-Out för att få ordning på sina mannar. Vi spelar nu smart och rullar boll och låter tiden göra jobbet. Tyvärr så kan Martin inte hålla ordning på tungan och åker ut 2 min för protest mot domslut vid 18:17 för att öka på lite på spänningen i slutskedet av matchen. Skurup tar ut målvakten och Erik får visa att han var den vassaste av målvakterna på planen idag. Vi håller tätt och har till och med en bra chans att sätta 5-2 målet men Oliver skickar bollen tätt utanför målet med bara sekunder kvar på matchen.

Dagens match var inte en spektakulär publik match då Skurup bara backade hem och gick i igenkottsförsvar så fort man tappade boll. Det gav inga stora utrymmen för våra killar taktiskt rätt av dem men kanske inte det publikvänligaste spelet. Vi spelar på alla spelare genom hela matchen och kanske det är det som gör att vi bryter ner Skurup i tredje perioden. Det var bra tempo på killarna genom hela matchen. Niko passade även på att göra några inhopp i matchen för att känna på hetluften efter sin fotskada och det funkade bra!

Bra jobbat killar!

Nu laddar vi om inför JAS matchen mot Ljungby på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar