söndag 8 december 2013

IBK Landskrona - Å/K IBS 4-10

Landskrona – ÅKIBS 4-10(1-3,1-4,2-3)

Matchen hinner precis komma igång när Landskrona bjuder på ett powerplay vi 2:26 efter ett felaktigt byte. Vi rullar runt bollen och Pontus krigar till sig bollen i en sargduell i vänsterhörnet och petar fram bollen till Fabian som tickar fram bollen till Benjamin som passar fram bollen till en framrusande Adam från backplats som stänker upp bollen i högra krysset till 0-1 vid 3:14. En smakstart på matchen. Vi rullar boll och Rikard får ta emot en boll djupt i högerhörnet och spelar över bollen till andra sidan till Hobbe. Hobbe skickar vidare bollen upp i höga slottet till Robin som vispar in 0-2 vid 6:07. Vid 9:05 så trycks Max genom sargen och Landskrona får åter hoppa in i snickarboa. Vi pressar på men blottar oss bakåt och Landskrona kan reducera till 1-2 på en kontring vid 9:49. Vi trummar på Pontus slår en långboll upp till Simon på vänsterkanten. Simon slår en boll rakt genom slottet till Max på andra sidan som är helt ren och kan ta ett par steg fram mot mål och enkelt lägga in 1-3 bollen vid 11:37. Vi tappar nu lite tempo och fart i vårt spel. Benjamin blir lite för het i en duell och åker på 2 min för lyftning av klubba.

Inför andra perioden så taggar vi om ordentligt och spelarna kommer in med ny fart och fläkt. Vi får dock börja med en man mindre på planen och boxen får bekänna färg. Landskrina har en boll i vardera stolpe och Oskar får göra ett par kvalificerade räddningar. Detta ger extra energi till laget och vid 3:01 så kommer 1-4. Det är Robin som kommer på högerkanten och spelar in bollen till Fabian i mitten som vispar in bollen i mål. Bytet efter så pressar vi upp bollen i anfallet igen på högerkanten och Oliver spelar hem bollen till Adam på backplats. Adam skickar över bollen till vänstersidan till Simon som bjuder på en riktig julklapp när han slår in 1-5 målet vid 3:40. Killarna kämpar på och vid 12:22 så kommer 1-6. Bollen kommer till Fabian på vänsterkanten och med en direktpass går bollen över till Benjamin som är helt fri på högerkanten och kan enkelt lägga in bollen med ett snabbt skott. Landskrona har inte gett upp och på ett frislag i högerhörnet så tappar vi fokus och de kan sätta reduceringen med ett skott från högerkanten till 2-6 vid 13:32. Med ynka 3 sekunder kvar på perioden så gör Hobbe 2-7. Det är Rikard som spelar upp bollen från vänster hörnet bakom kassen upp i höga slottet till Hobbe som vispar in bollen. Det som var lite underligt med förarbetet till målet var att vi hade mellan 3 och 4 helt öppna målchanser men varje spelare som tog emot bollen var felvänd och kunde inte ta avslut. Skönt att den slutligen kom till en rättvänd Hobbe som kunde sätta spiken i kistan.

Vi 4:51 in i sista perioden så snappar Robin upp bollen på högerkanten. Han spelar snabbt över bollen till Fabian på vänsterkanten som tar ett direktskott. Det blir inte en kanon som vi är vana vid att se från hans klubba men bollen letar sig ändå in i mål till 2-8. Landskrona får en snabb spelvändning efter tekning och de får på ett skott på mål som styrs förbi Erik i kassen till 3-8 vid 5:01. Vi ökar på till 3-9 vid 7:25. Robin tar avslut med ett rejält skott som droppar ner mitt framför mål. Rikard är på plats och vispar in returen som en hungrig tiger. Vi bjuds på en snabb klapp klapp läckerbit när tian kommer. Det är Simon som kommer uppe vid mittlinjen och snabbt vispar ner bollen till Oliver på högerkanten. Oliver direktpassar bollen blixtsnabbt rakt in framför kassen och där kommer Max med fart och möter upp bollen perfekt och har bara att sätta fram klubban och ticka in bollen elegant vid sidan om en helt överspelad målvakt. Kanske killarna slappnar av lite nu när vi har tvåsiffrigt på tavlan och vi bjuder Landskrona på ett tröstmål när de får göra 4-10 på en kontring vid 19:16.

Skott 16-24(4-10,7-7,5-7)

Killarna gör en hyfsad match och efter en lite tam förstaperiod så tar de tag i spelet och krigar med större hjärta i andra och stänger matchen där som vi kom överens om. Tredjeperioden rullar på och killarna gör en bra insats.

Bra jobbat killar!

Nu laddar vi om för Munka på tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar