tisdag 10 december 2013

Oavgjort i Derbyt mot Munka!

Munka – Ljungby IBK – Å/K IBS 3-3 (0-2,1-0,2-1)

Första perioden drar igång och Munka ställer upp i försvar och väntar ut oss och gör snabba omställningar till kontringar men vi är beredda och neutraliserar dem bra. Vid 9:55 så tar vi ledningen. Dennis laddar för ett backskott men i skottögonblicket så vrider han om åt vänster och slår en stenhård passning till Andy på vänsterkanten. Andy tar tre snabba steg upp i en liten båge och drar upp bollen ä nättaket. Dryga minuten efter så kommer 2:an. Vi får ett frislag på offensiv planhalva i högerhörnet. Benjamin och Jonte ställer upp och tickar bollen emellan varandra och Jonte slår andra passen upp till Fabian i höga slottet som vispar upp bollen i vänstra krysset med sitt fruktade dragskott.

Andra perioden börjar inte i Åks favör. Dennis jobbar hem på en kontring och drar på sig en utvisning. Vi håller undan bra i boxen och med knappa 30 sekunder kvar så tar Munka ett skott från vänsterkanten och bollen slinker in vid första stolpen vid 3:17. Vid 4:07 så har Fabian lite kramkalas med en Munka spelare och det resulterar i 2 min för dem båda. Efter dryga 7 minuter in i perioden så kommer Fabian ren på vänsterkanten och drar på ett snärtigt skott som tar ribba ut. Munka håller tätt genom hela perioden och vi har hela 11 skott i täck.

Tredje perioden är svajig och vi kommer inte upp vi vår vanliga standard. Munka får komma i kontringar och vi är inte riktigt med. Vid 12:12 så kommer 2-2 kvitteringen. Det är en boll som slås in mot mål från högra hörnet. En Munka spelare slår in bollen på volley med misstänkt hög klubba. Vi får nu se böljande spel mellan lagen.  Munka kommer åter i en av sina många kontringar. Bollen slås in mot mål och vispas vidare otagbart för Oskar till 3-2 vid 17:07. Vi tar nu Time-Out för att få ordning på våra mannar. Munka försöker nu spela av matchen och döda tid medan vi jagar efter boll. Vid 19:00 så plockar vi ut Oskar när vi får kontroll på bollen. Martin spelar över bollen till Dennis på högerkanten. Dennis stoppar bollen med foten på sitt klassiska sätt och rullar sedan fram den en dryg decimeter. Med ett rungande KABLANG stänker han in bollen med sitt kraftiga slagskott till vänster om målvakten! Vi har kvitterat till 3-3 vis 19:21. Munka tar nu Time-Out. Vi försöker pressa på ytterligare under de sista 39 sekunderna men matchen slutar 3-3.

Tändningen inför matchen var inte på topp men när vi tar ledningen i första perioden så känns det som att vi har matchen. Munka var av en helt annan uppfattning och lyckades bra med att neutralisera våra duktiga skyttar. 29 skott i block under matchen talar sitt tydliga språk. Att Munka sedan får göra 3 mål och ta ledningen med bara 3 minuter kvar kändes lite tungt. Vi får vara helnöjda med att killarna biter ihop och lyckas trycka in en kvittering i slutminuten! Det blev lite väl publikvänligt och spännande men det är väl så det ska vara i ett derby.