söndag 19 januari 2014

Å/K IBS - Halmstad IBK 6-5

Å/K IBS – Halmstad IBK 6-5 (1-3,1-1,4-1)

Första perioden drar igång med fart och båda lagen går för fullt. Vi rullar på tre femmor och Halmstad rullar på två. Vi är taggade och vid 6:15 så kommer 1-0. Det är Mackan som spelar upp bollen från höga slottet ut till höger där Robin är på plats. Med ett snabbt dragskott så sätter han bollen i bortre krysset. Vi har fått just den starten som vi ville ha. Halmstad fattar mod och kan kvittera till 1-1. Det är deras målfarlige Nils Jadelid som kommer på vänsterkanten med fart och gör en Zorrofint och sedan hänger bollen läckert i bortre krysset vid 8:04. Halmstad är nu heta och Erik får göra en vass räddning på ett skott från mitt i slottet. Halmstad får ett frislag mitt i slottet och de ställer upp. Bollen tickar de mellan varandra och hamnar slutligen till sin förra målskytt som sätter 1-2 vid 9:45. Vid 18:12 så åker Dennis ut 2 min för hårt spel då han blir lite för kramgo mot sin motståndare. Vi lyckas tyvärr inte hålla tätt i boxen och Halmstad kan göra 1-3 vid 19:26. Nu var det uppförsbacke med ett tvåmålsunderläge inför andra perioden. Skott: 7-11

Andra perioden stuvar vi om i våra femmor och går ner på två för att höja tempot. Inga av de spelarna som får sitta har gjort en på något sätt dålig match men vi behövde en tempohöjning och försöka hitta nya vägar igenom deras försvar. Fabian börjar perioden med att träffa ribban. Kort efter så kommer Halmstad igenom och troklar sig igenom vårt försvar och slår friskt och bollen går slutligen in i målet men blir bortdömt och det blir frislag för oss. 1-4 här hade varit tungt. Vi jobbar på och vi lyckas reducera till 2-3 vid 11:39. Det är Victor som kommer på högerkanten och spelar upp bollen på djupet till Robin som tycker in bollen tätt vid målet. Ett välbehövligt mål för våra svartvita hjältar. Halmstad hänger inte med huvuden för detta utan ligger på i denna täta match. En läcker snurrpass kommer från högerkanten över till vänster om Eriks kasse där en Halmstadspelare bara har att sätta till klubban och bollen går sakta och snörpligt in till 2-4 vid 16:12. Detta kändes väldigt tungt för killarna då vi under perioden bombarderat Halmstad kassen med skott genom hela perioden. Resultatet står sig perioden ut och vi får åter gå till periodvila med ett tvåmålsunderläge. Skott: 13-5

Tredje perioden kommer killarna in med nytt repat mod. Niko kommer med fart och tar med bollen i djupet på Halmstads planhalva. Niko passar bollen diagonalt över till Fabian på vänsterkanten som vispar in 3-4 reduceringen med ett direktskott vid 4:50. Vi behåller samma femma inne och bibehåller pressen och Martin kommer med bollen uppe vid mittcirkeln från backplats och passar över bollen till Fabian på vänsterkanten och åter i sin klassiska position så stänker han in bollen i bortre krysset och vi har kvitterat till 4-4 vid 5:19. Hela hallen kokar! Oavgjort är ett resultat som räcker för att vi ska gå vidare mot SM slutspel men inget resultat man kan spela på med 15 minuter kvar på tredje perioden. Vi är heta och Andy har många skott på mål varav ett tar i ribban. Vid 12:01 så tar Halmstad Time-Out och formera om sina mannar. Men det blir inte Halmstad som tar tag i taktpinnen utan vi. Vid 13:26 så kommer 5-4. Halmstad drar på sig en avvaktande utvisning och vi rullar runt bollen. Niko kommer från högerkanten och bryter igenom försvaret och bryter igenom tre Hamlstadspelare samtidigt som han är hårt uppvaktad. Skottet kommer mitt i röran och kanske lite oväntat för Halmstad keepern som får se bollen passera till höger om sig. Nu var vi i åter i ledning efter att ha fått ligga och jaga genom hela matchen lång. Hallen kokar åter och den till dagen stora publiken visar sitt nöje med orden ”ÅSTORP, ÅSTORP, ÅSTORP!”. Denna publikmatch skulle bjuda på mer dramatik för Halmstad kvitterar till 5-5. Vi går till anfall och bollen studsar lite illa och Halmstad kan göra en snabb spelvändning och får på ett halvdåligtskott som lyckas leta sig in bakom en annars storspelande Erik i kassen vid 15:29. I bytet efter så kommer Dennis med fart från egen kasse och går genom hela banan med fart och när han kommer en bit över mitten så trycks han ner bakifrån och Halmstad får 2 min i utvisningsbåset för hårt spel. Vi skickar in vår PP line och börjar ticka bollen för att hitta det där optimala läget. Suset går genom publiken när första skottet går tätt utanför av Niko. Bollen till Halmstad men vi vinner kort därefter tillbaka den. Åter börjar vi ticka bollen runt i laget. Andy till Niko, Niko till Andy. Andy till Fabian, Fabian till Andy och Andy tillbaka till Fabian. KABLANG! Med ett rungande direktskott så sätter Fabian 6-5 och nu utbryter totalt jubel i hallen vid 16:55. De svartvita Åstorpflaggorna vajar i publiken. Vi har nu åter matchen i vår hand. Vi håller i extra i boll och blottar oss inte i onödan. Halmstad har ett par chanser men det känns ändå ganska lugnt. Med dryga två minuter kvar på klockan så tar de ut målvakten. Men vi lyckas inte knycka bollen och trycka in en till. Vid 19:39 så jagar Andy boll i mitten och domaren hittar ett slag när Andy försöker vinna boll. Med 21 sekunder kvar på klockan så blir vi en man mindre på banan. Halmstad hinner med en svettig chans till men Erik är med i kassen och håller tätt och vi kan avsluta matchen till publikens jubel med en 6-5 seger. Skott 11-7

Skott totalt: 31-22

Dagens match blev en riktig nagelbitare till publikens nöje. Halmstad gör en riktigt bra match och står nog för en av årets tuffaste motstånd. Killarna gör en fantastisk laginsatts som jagar och sliter och lyckas vända matchen och vinna, säger Christian i segeryran direkt efter matchen. Att starta på tre femmor verkar vara en bra medicin och sedan kunna växla upp tär på våra motståndare. Som vanligt så drar vi ifrån i sista perioden och visa att vi är det starkare laget.

Kul att få gå obesegrade igenom gruppspelet i Juniorallsvenskan första året som Åstorp är med någonsin. Det är stort, säger Å/K legendaren Peter Bengtsson.

I och med gruppsegern är vi vidare i 1/8 final. Oavgjort idag och vi hade vi bara blivit tvåa. Då så hade vi fått spela en 1/16 final istället konstaterar Henrik Politis. Enda nackdelen med seriesegern är att vi får spela en mindre på vägen mot final säger Bonny Lindberg med glimten i ögat.

Härligt med det enorma publikstöd som vi hade på dagens match, fyller Lennart Hultberg i. Vi uppskattar till över 150 personer på läktaren. Det är inte illa för juniorinnebandy i lilla Åstorp!