lördag 11 januari 2014

Seger i JAS seriefinalen mot Onsala

Onsala - Å/K IBS 4-7 (2-2,1-2,1-3)

Matchen drar igång i svindlande tempo och Onsala har den första vassa chansen. Oskar får göra en stabil frilägesräddning. Det blir lite hetsigt och en Onsala spelare hamnar halvvägs in i vårt bås. Domaren som inte har koll på siffrorna tar en dubbelutvisning och Simon tar sitt ansvar för laget och kilar bort till botbänken för en 2 minutare vid 10:34. I spel 4 mot 4 så får Onsala komma på en kontring och avlossar ett skott i slottet som slinker in tätt vid Oskars vänstra stolpe lågt vid 12:15. Vi lyfter upp spelet i offensiven och hamnar mitt i en spelvändning från Onsala. Vi går bort oss i försvaret och lyckas inte komma emellan boll och spelare. Skottet kommer rent och sitter i bortre krysset och vi har 2-0 på tavlan vid 14:34. Vi har nu en uppförsbacke i matchen och när Onsala kort efter har en boll klockrent i stolpen så känns det tungt. Onsala åker vid 15:57 på två minuter när de håller i Dennis i anfallet. Vi skickar in PP linen. Fabian får bollen på vänster kanten och bågar in mot mitten och tar skottet. Målvakten släpper retur och Martin är med framför kassen med sin snöskyffel och skottar friskt och lyckas gräva in sin egen retur till 2-1 vid 16:46. Detta tänder till ordentligt i laget. Dennis lyfter upp bollen från egen planhalva i en vid båge till Andy. Han plockar ner bollen och vispar in den till vänster om målvakten med ett rappt dragskott till 2-2 vid 18:12. Ett väldigt viktigt mål för matchen. Vid 18:51 så åker Onsala ut 2 min för slag. Men vi lyckas inte få in bollen. Skott: 9-14

Nästa perioden drar igång och vi har ett psykiskt övertag för att vi gjorde sista målet. Fabian trycker omkull en motståndare och får 2 min för det vid 4:58. Vid 5:58 så sitter 3-2 till Onsala på ett backskott. Vi trycker på för fullt framåt och Victor går igenom anfallet och stänker upp bollen i kryssribban och ut. Martin kommer med fart på högerkanten och går hela vägen och bryter in mot mål. Med en läcker lyftning lobbar han in 3-3 kvitteringen vid 8:28 kort efter så prickar Robin ribban och sedan är det Dennis som drar en rökare i ribban och nu hänger ledningsmålet i luften. Vid 13:53 så åker åter Fabian ut 2 minuter för otillåten trängning. Vi nollar i boxen efter ett härligt boxplay och målvaktspel. Robin vill ha revansch för sin ribbträff. Han bryter igenom hela Onsala försvaret i en rusch upp mot mål och avslutar med att resolut stänka in 3-4 vid 18:17. Åter ett viktigt mål i slutminuten av en period.  Skott: 11-7

Tredje perioden börjar inte som en skånsk räkmacka direkt. Pontus går in för hårt i en närkamp och trycker omkull sin motståndare hårt med resultatet att Pontus får 5 min i snickarboa till att tälja trägubbar vid 2:19. Vi håller undan med go inställning i boxen och det gör att Onsala spelarna tappar fokus och ger Andy en eftersläng. 2 min i båset för Onsala vid 5:39. Nu blir det spel 4 mot 4. Det tar bara 4 sekunder för Onsala att kvittera till 4-4. Nu blir det ny uppförsbacke. Vid 11:47 så åker Max ut 2 min för hårt spel efter en sammandrabbning på mitten. Killarna levererar ett fantastiskt boxspel och nollar Onsala genom taktik och smarta byten. De skott som vi inte fångar in i block plockar Oskar i kassen som storspelar. Vi jobbar oss tillbaka in i matchen efter att blivit tillbaka pressade efter utvisningen. Andy vinner boll på vänsterkanten och spelar in bollen till Robin som stänker in 4-5 bollen vid 14:16. Vi tar nu timeout för att lugna mer spelet och ge killarna lite extra vila. Laddade så kliver vi in på planen igen. Robin vinner boll på egen planhalva och löper upp mot höga slottet och passar över bollen till en helt ren Niko på högerkanten. Niko har nu läge att skjuta på mål men väljer att helt osjälviskt vägga tillbaka bollen till Robin som bara behöver sätta till klubban för att raka in den i tom kasse till 4-6 vid 15:03 och fullbordar därmed sitt hattrick. Onsala ligger nu i brygga för uträkning.
Fabian kommer på en klassisk fabbebågning men bollen går ribba ut. Vid 17:42 så tar Onsala  timeout för att formera om styrkorna. Benjamin kommer på en kontring och är helt ren. Vid skottögonblicket så låser de klubban och alla räknar med utvisning och en eventuell straff men det blir bara ett frislag till allas förvåning. Kort efter så har Andy ett skott i stolpen. Onsala plockar målvakten i en sista desperat urladdning. I en sargduell så blir Dennis lite överladdad och skriker ut sin frustration med orden "J*vla f***a!" (Hårt censurerat) Något som inte uppskattas av domaren så det blir 2+10 min vid 18:22. Onsala försöker pressa på men Andy är av en helt annan uppfattning och knycker bollen på mitten och snurrar upp spelare efter spelare under hugg och slag. Domaren höjer handen för avvaktande utvisning men Andy är inne i ett lekstim av hög klass. När hela Onsala femman står i korv kön till att beställa in en varsin dubbelkorv med mos så stänker Andy in 4-7 bollen högt stenhårt helt otagbart för målvakten och fastställer därmed slutresultatet vid 19:07. Resterande tid spelar killarna av till den tillresta klackens jubel. Skott: 8-5 (Totalt: 25-26)

Dagens match blev en härlig innebandyfest där båda lagen står upp bra. Båda lagen bjuder på härlig innebandy och spänning genom hela matchen. Hade Onsala satt 3-0 i första så hade kanske uppförsbacken blivit övermäktig. Men killarna visar en enorm kämparglädje och står upp som ett lag och vänder matchen. Vi rullar runt på tre femmor då Onsala går på två genom hela matchen och kanske är det det som knäcker dem i tredje perioden när vi växlar upp ett steg och går ner på folk i mitten av tredje och höjer tempot ytterligare.

Vilka fantastiska spelare vi har i truppen som bara levererar och levererar, säger en mycket nöjd Christian efter dagens seriefinalseger!