lördag 25 januari 2014

Seger mot Malmhaug!

Malmhaug – Å/K IBS (1-2,1-2,0-5)

Matchen drar igång och vi är inte riktigt med från start och i första bytet så gör Malmhaug en Snabb spelvändning och luckrar upp vårt försvar och tar ledningen med 1-0. Kort efter så åker Malmhaug ut 2 min för slag. Vi lyckas inte få in bollen i Powerplay. Nu är det vår tur att göra en snabb spelvändning. Adam sätter fart på bollen och passar upp till Danne på högerkanten som frispelar Mackan Jinnemo framför kassen som bara har att sätta till klubban och vinkla in 1-1 kvitteringen i tom kasse. Det är lite lojt och vi kommer inte upp i tempo i matchen. Vi utökar ändå till 1-2 och det är Max som fått bollen på högerkanten. Han passar över bollen till Hobbe på vänsterkanten som har läge att skjuta men han lägger upp bollen för skott två gånger och man undrar om han ska skjuta eller inte men sedan kommer skottet och bollen sitter i bortre krysset! Martin åker på en lårkaka och får kliva av planen och plåstras om med bandage och blir borta resten av matchen. I slutet av perioden så åker Malmhaug ut 2 min för upprepade förseelser. In med PP och vi rullar på bra och Adam har bland annat en boll i ribban. Med mindre än minuten kvar så åker Malmhaug ut igen och nu är det för protest mot domslut. Med 5 mot tre så kämpar vi på och har ett par lägen men får inte in bollen. Skott: 2-8

Andra perioden börjar vi med en man mer på banan men Malmhaug håller undan. När PP väl är slut så vinner Oliver en sargduell i vänsterhörnet och spelar upp till Dennis på backplats som laddar bössan med snustorrt krut och avfyrar sin kanon. Bollen sitter som en smäck i nättaket till 1-3. Malmhaug kommer med fart upp i anfallet och får på ett ruskigt skott som bara kan bli mål. Oskar har en helt annan uppfattning och gör en blixtsnabb reflexräddning och bollen sitter som klistrad i Oskars vänsterhand! Oliver åker ut 2 min för fasthållning efter en sargduell i anfallet. Vi nollar i boxen. Vi bjuds nu på årets iskallaste målvaktsbyte efter halva andra perioden. Adam och Dennis håller bollen bakom kassen samtidigt som Malmhaug försöker pressa på. Då byter Oskar och Erik plats i målet. Hela hallen får hjärtat i halsgropen inklusive vi ledare. Snacka om att målvakterna litar på sina lagkamrater! Kort efter så påbörjar Pontus en rusch på vänsterkanten men det tar stopp och Malmhaug får komma ren med Erik och stänker in 2-3 reduceringen enkelt.  Matchen går vidare i lågt tempo och även om vi bjuds på ett läckert mål när Max spelar bollen från högerkanten i anfallet snett bakåt till Dennis som har fått målvittring idag och han stänker in bollen med ytterligare slagstott från backplats till 2-4. Kort efter åker Max ut 2 min för fasthållning men vi nollar åter i vår box. Skott: 9-4

I periodpausen så får killarna en uppsträckning om att det är dags att börja röra på påkarna och att vi inte hade åkt till Malmö för att titta på några som spelar minigolf i maklig takt på planen. Killarna taggar upp ordentligt och drar upp löpning och tempo i matchen till en helt annan nivå. Nu blir det åka av! Alla har vi väl hört talas om ketchupeffekten? Jodå var beredda för här kommer den! Det hela börjar med att Benne tar löpningen i mitten och slår upp bollen till Max som brutit igenom på högerkanten. Max bryter in mot mål och slår in bollen med enhandsbackhand på halvvolley! Vilken läckerbit! Nu har vi 2-5. Kort efter så fångar Erik in en boll som han kastar upp i anfallet till Jonte på högerkanten. Födelsadagsgrisen till ära, Jonte bryter in med kraft mot mål och stänker in bollen ribba in så att det visslar om det! 2-6 på tavlan men vi är inte nöjda med det. Malmhaug tar nu Time-Out. Spelet igång och Max kommer på högerkanten med bollen. Han frispelar Hobbe som kommer med fart genom anfallet och smyger obemärkt igenom listigt som en vessla och kan vispa in 2-7 i helt tom kasse. Nu är det fart på banan och lycka i båset och killarna njuter och levererar i ett högt tempo som vi inte sett på kartan under de två första perioderna. Dagens läckerbit kommer när Dennis skickar en lobb från egen planhalva över Malmhaugs försvar till Max som fullständig rappar in 2-8 målet på volley utan studs! Hela bänken kokar och killarna sprudlar av energi! Malmhaug är inte helt ofarliga och de lyckas bryta sin in på mål på vänsterkanten och har bara att lägga bollen i kassen. Erik mirakelräddar bollen men lämnar retur och nu kan Malmhaug spelaren lägga bollen över en liggande uträknad Erik… Skulle man kunna tro men på ett omöjligt sätt så lyckas Erik klistra returen med en hand till Malmhaugs forwardens förtvivlan. Simon kommer med bollen från vänsterkanten och troklar sig in mot målet och mitt i skottögonblicket så tappar han bollen så att den rullar ut till Jonte som lyfter på hatten och tackar för friläget och kommer helt ren i slottet och vispar in 2-9 bollen till vänster om målvakten. Malmhaug åker på 2 min för protest igen och vi kan lira av matchen och nu blir det lite lek på planen när killarna lobbar bollar mellan varandra och försöker smäcka in bollen på volley för att efterlikna Max tidigare konststycke. Bollarna haglar runt kassen och en del går rakt upp i taket. Även om det leks för fullt på planen då är det ändå med viss skärpa för Malmhaug får inte låna bollen. Vi lyckas inte göra fler mål men dagens sista farlighet står Malmhaug för när de har en ribbträff. Skott: 6-13 (Totalt: 17-25)

Dagens match går i ett segt tempo i första och andra perioden och vi kommer inte upp i vår normala standard vad det gäller fart och bolltempo. Vi rullar runt hela matchen på samtliga spelare och det är inte antalet spelare som drar ner tempot. När vi sedan tar tag i matchen och taggar upp ordentligt i tredjeperioden så blir det verkligen åka av! Killarna levererar åter som vi är vana att se dem. Kul at se hur killarna tar till sig av våra instruktioner och levererar! Ett extra plus för dagen går till våra P97or Danne, Mackan och Viktor som kliver in i vårt HJ18 tempo och står upp bra genom hela matchen!