söndag 9 februari 2014

Å/K IBS – IK Stanstad 14-1

Å/K IBS – IK Stanstad 14-1 (8-0,3-0,3-1)

Första perioden drar igång med fart och första heta chansen har Emil Berg när har drar en rökare som tar stolpe ut. Även fast det är våra svart-vita som har bollinnehavet så dröjer det till 6:35 innan första målet kommer. Det är Viktor F som kommer knådandes genom Stanstad försvaret från bakom kassen. Han tar avslut och bollen letar sig mellan målvaktens ben och kommer sakta rullandes bakom målvakten. Viktor snappar upp bollen och vispar upp sin egen retur i nättaket till 1-0. Vid 7:03 så kommer 2-0. Det är Adam som passar över bollen från högerkanten till Dennis på vänsterkanten. Dennis klipper till med ett slagskott och där sitter den stenhårt i mål. Tredjefemman är heta och kommer med fart i anfallet. Viktor spelar bollen med fart från vänsterkanten snett upp i slottet till Emil Jönsson som vispar in 3-0 vid 8:30. Killarna har bra driv i spelet och för övertygande matchen. Vi får ett frislag nere i högerhörnet. Marcus spelar upp bollen upp till höga slottet. Där står Dennis redo med sin bössa och hamrar in 4-0 med ett direktskott vid 10:02. Martin jobbar upp i anfallet och rundar kassen från högerkanten och spelar ut bollen till Simon som från närmare död vinkel skruvar in 5-0 vid 11:07. Stanstad har en av sina få målchanser när de träffar stolpen men Erik är lugn i kassen. Nu har killarna lite lekstuga och det går undan på banan. Adam spelar bollen från högerkanten på backplats över till Hobbe på vänsterkanten. Hobbe tar skott men bollen går i sargen bakom kassen. Listige Max fångar upp bollen och kliver in framför kassen och vispar upp bollen i nättaket till 6-0 vid 13:29. Den ettriga tredjelinen visar upp sig igen med ett snabbt anfall. Viktor kommer med fart på vänsterkanten och spelar in bollen i slottet till Emil J som stänker dit 7-0 vid 15:51. Vi är inte nöjda där. Vi får ett frislag och medan Stanstad försöker komma i ordning så gör Dennis ett snabbt frislag från högerkanten till Hobbe ute till vänster. Hobbe har bara att raka in bollen med ett direktskott i tom kasse till 8-0 vid 17:22. (Skott: 17-3)

Andra perioden kommer igång och den hinner inte bli 30 sekunder gammal innan vi sätter 9-0. Direkt på tekning så spelar vi bak bollen till Dennis på backplats. Han spelar upp bollen till Oliver på högerkanten som spelar ut bollen till Max som tar en djupledslöpning ner mot hörnet och vänder upp. Oliver har då tagit löpet i mitten och får tillbaka bollen från Max. Oliver tar skott men målvakten räddar men släpper retur. Den snappar Oliver upp och vispar in till vänster om målvakten. Vi bibehåller trycket men lyckas inte få in bollen. Benjamin får ha lite lekstuga på mitten då han elegant tunnlar sin motståndare till allas förtjusning. Stanstad åker på 2 min för upprepande förseelser vid 9:13. Vi får inga tunga avslut på mål under PP men sekunderna efter så slår Dennis upp bollen från backplats till Max i djupet till höger. Max passar upp bollen till Hobbe på vänsterkanten som kan slå in bollen i tom kasse då målvakten inte hinner med sidoförflyttningen. Vid har 10-0 vid 11:20. Minuterna efter så har Hobbe ett skott i ribban. Vi har bytt in Oskar som får ta över efter Erik i kassen. Hobbe som är het idag får sätta 11-0 vid 19:37. Det är Benjamin som kommer med bollen i mitten och drar på sig sina motståndare. När han är fullt uppvaktad så passar han över bollen till Hobbe som är helt ren och kan lägga in bollen i tom kasse igen. (Skott: 10-1)

Tredjeperioden börjar lika hett som andra. Martin passar över bollen från högerkanten till Jonathan på vänsterkanten. Jonte trixar runt med bollen och snurrar upp sina motståndare. Det hela avslutas med att Jonte får på ett bra dragskott som sitter högt till vänster om målvakten. Klockan stannar då på 0:29 och vi har 12-0. Vi tappar lite positioner när vi går bort oss i anfallet och Stanstad vänder om och får komma i anfall. Vi hinner inte med i täcket och Stanstad kan reducera till 12-1 vid 4:50. Vid 10:38 så åker Stanstad ut 2 min för slag. Vi skickar in PP formationen och nu blir det riktigt bra rull med flera vassa avslut på direktskott. Tyvärr så lyckas vi inte sätta bollen men är ändå nöjda med prestationen i PP. Vid 13:28 så kommer Daniel med fart i mitten. Han spelar ut bollen till Viktor F på vänsterkanten som med ett snabbt handledsskott stänker in 13-1. I sista minuten så kommer dagens sista mål. Det är Martin som har letat sig runt till vänsterhörnet i anfallet. Han spelar upp bollen till Simon som gör en lång bågning från vänsterkanten och in mot mitten. När han kommer till höga slottet så drar han iväg sitt fruktade dragskott och sätter 14-1, tid 19:00. (Skott:8-3) Skott Totalt: 35-7

Dagens match visar på en härlig inställning i första perioden som vi vinner med hela 8-0. Hela laget levererar och spelar med stort självförtroende. Riktigt kul för tredje linan som vi lånar upp underifrån som gör hela 4 kassar! Bra jobbat killar! Det är alltid svårt att bibehålla full fokus genom en hel match och IK Stanstad kanske inte bjöd på det bästa motståndet men vi tycker ändå att våra killar spelar bra innebandy genom hela matchen. Härligt jobbat killar!

Bonny, Lennart, Peter & Henrik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar