måndag 24 februari 2014

Härlig seger i 1/8 finalen mot Gårdarike!

Å/K IBS – Gårdarike IBK 11-7 (2-2,3-3,6-2)

Första perioden drar igång i full fart. Det båda lagen trycker på bra i anfallet. Efter ca 5 minuter så görs Oliver ner bakifrån och får en gubbe över sig och stukar foten. Bort till Lennart för tejpning. I bytet efter så vräks Victor över ända och han grinar lite illa. Skulle vi tappa två spelare redan efter 5 minuter av matchen. Victor kvicknar till igen och Oliver får smaka på Lennarts mirakeltejpning och båda killarna är med i matchen igen. Gårdarike kommer på högerkanten med fart och Erik får göra en reflex räddning och håller sig kvar vid nollan. Vid 8:47 så kommer första målet. Det är Niko som bågar upp i banan från vänsterhörnet i anfallet. Uppe i höga slottet så passar han över bollen till Fabian som stänker in 1-0. Bytet efter så har Gårdarike en rungande ribbträff. Vi växlar om och går upp i anfallet. Simon får ett rapp på smalbenet och springer på byte. In kommer Andy och fyller på. Oliver får på en rökare från högerkanten som går stolpe, stolpe ut till en helt ren Andy. Andy pepprar returen på mål men målvakten räddar och Andy tar skott på ytterligare en retur med Gårdarike målisen räddar den med! Det blir en snabb spelvändning och mycket folk framför egen kasse med kamp om bollen för att rensa undan. I röran framför mål så lyckas Gårdarike vispa in 1-1 kvitteringen vid 14:03. Det kändes lite snörpligt efter våra tidigare målchanser i samma byte. Vid 17:57 så drar Rikard ett dragskott i mål från backplats efter en passning från Victor i hörnet. Fabian åker på 2 min för upprepade förseelser vid 19:41. Med endast 2 sekunder kvar på perioden så kvitterar Gårdarike till 2-2 efter att vi blivit helt utspelade i boxen. Skott: 10-10

Andra perioden hinner bara bli 2:23 gammal när det kommer en skott från halva plan som dimper in i målet bakom Erik och vi ligger under med 2-3. Vid 3:57 så åker Gårdarike ut 2 min för upprepade förseelser. Vi skickar in PP linen och pressar på. Vid 5:29 så sitter 3-3 kvitteringen. Det är Martin som spelar upp bollen från vänsterhörnet upp till Niko som skjuter in bollen. Vid 6:54 så får Gårdarike åter göra ett enkelt mål med ett skott från mittlinjen och vi har 3-4. Max knycker en boll bakom Gårdarike kassen och kliver in med bollen köksvägen. Målet blir dock bortdömt för målburen var ur läge. Vi får ett frislag i anfallet. Dennis ställer sig med ryggen mot muren och fintpassar mot Andy till vänster men passar sedan till Mackan till höger. Mackan smäcker in 4-4 bollen vid 13:27. Rikard har klivit upp i anfallet och är i högerhörnet. Han spelar bollen bakåt till Andy som med ett rappt dragskott sätter den elegant i bortre krysset till 5-4 vid 15:23. Gårdarike lyckas kvittera till 5-5 vid 18:52 efter en passning från hörnet upp i banan och ett direktskott. Det kändes lite surt att tappa ledningen igen med så lite tid kvar på perioden. Skott: 18-10

Inför tredje så bestämmer vi oss för att dra upp tempot genom att gå ner på två femmor. Perioden drar igång och Niko vinner en sargduell nere i vänsterhörnet. Niko kommer ut som en vinnare och slänger upp bollen i mitten i höga slottet. Det visar sig bli en ruskig indianare för bollen går rakt i gapet på en Gårdarike forward som med ett snabbt direktskott sättet 5-6 med 1:09 på klockan. Niko faller ihop på golvet av frustration och besvikelse. Killarna går in och peppar Niko. Christian peppar på killarna så att portionssnuset flyger in på planen! Ett snabbt inhopp på planen av Christian för att hämta snuset. Niko får ny energi och vill ha revansch för sitt misstag. Han drar en rökare i stolpen som går ut till Benjamin som smäcker in 6-6 kvitteringen vid 2:12. Vid 3:06 så vinner Benjamin boll till höger om Gårdarike kassen och spelar upp bollen till Niko i låga slottet som prickskjuter in 7-6 bollen och Nick har fått sin revansch! Det blir lite gruff på mitten när en ÅK spelare görs omkull och Gårdarike spelaren inte uppträder på rätt sätt efter duellen. Martin ”Terminator” Lehmann kliver fram och visar att man behandlar ÅK spelare med respekt. Domaren gillade inte Terminators stil så det blev 2 min för Hårt spel för Martin vid 6:21 och vid 6:50 så åker Niko ut 2 min för felaktigt avstånd och nu får vi spela 3 mot 5 i nästan 2 minuter. Gårdarike knådar bollen bra i PP och vid 7:32 så sitter 7-7. Resten av 4-5 boxen håller vi undan och det känns som att det gav extra självförtroende och energi till laget. Matchen väger lite i ca 3 minuter men sedan bjuds vi på en riktig läckerhet. Det är Dennis som slår en halvhög boll från egen planhalva upp till Mackan framför Gårdarike kassen. Macka klipper till bollen på volley så snyggt att man blir lite tårögd och publiken exploderar på läktaren! Kort efter får Gårdarike en snabb kontring och Erik slänger sig som en fotbollsmålvakt i kassen och nyper bollen i luften. Vid 13:16 så åker Gårdarike ut 2 min för otillåten trängning. Full fart i PP och med ynka 1 sekund kvar så sätter vi 9-7. Det är Fabian som passar bollen från vänsterkanten upp till styrande Andy som gör en kort bågning in i banan och vispar sedan upp bollen i västra krysset med ett rappt dragskott! Vid 15:54 så tar Gårdarike Time-Out för att formera om styrkorna. Med förnyad kraft kommer de upp i en vass kontring och Erik får göra ytterligare en vass dubbelräddning och kanske det är detta som sänker modet för Gårdarike killarna för nu kliver vi upp och pressar på ytterligare. Mackan passar bollen från högerhörnet i anfallet upp till Dennis i höga slottet som tar ett kliv framåt och stänker in 10-7 med ett dragskott vid 17:36. Den slutgiltiga defileringen kommer när Benjamin driver upp bollen i anfallet i hög fart. Benjamin passar ut bollen till Niko på högerkanten och Niko passar snabbt över bollen till Fabian på vänsterkanten som nu bombar in 11-7 bollen i tom kasse då varken målvakten eller någon annan i Gårdarike försvaret hinner med i svängarna. Hallen kokar och Åstorp är vidare till ¼ final i SM slutspelet! Skott: 14-12 (Totalt: 42-32)

Dagens match blev en nagelbitare ända in i slutet av sista perioden. Kanske vi bjöd på ett par enkla mål som vi borde ha motat bort lite mera resolut men Gårdarike var heta och hade stor vilja i dagens match. Just Gårdarike har tidigare gått obesegrade i våra tidigare möten under åren och det känns just nu som att vi vann vid rätt tillfälle.

Vi gör lite enkla misstag ibland och det får vi jobba på säger Christian men fyller i att killarna gör en härlig laginsatts med mersmak. Nu suger vi på denna goa karamellen tills nästa träning och sedan blir det fokus på nästa match.

Henke har bara en kommentar till matchen och det är att killarna kan: "Spela Innebandy!"

Härligt jobbat killar!

Nu väntar Lindås i en ¼ final i SM slutspelet i Juniorallsvenskan!

Ronny Olander jobbar även han med kameran och här är hans bilder från matchen. Klicka här!