lördag 1 februari 2014

Seger mot Hofterup!

Hofterup – Å/K IBS 4-9 (2-1,2-4,0-4)

Vi drar igång första perioden och det är våra svarta killar som tar tag i taktpinnen. Vi får ett frislag nere i högra anfallshörnet. Niko spelar upp bollen till Fabian som vispar in 0-1 med ett rappt direktskott vid 1:53. Vid 10:19 så åker Pontus ut 2 min för slag. Hofterup är taggade i PP och kan sätta 1-1 kvitteringen vid 10:35. Det är Hofterup som tar ledningen med 2-1 vid 13:45 när de vinner boll i slottet och får ohotat skjuta in bollen bakom Oskar. Vid 15:34 så bryter Dennis ett friläge med en för hög klubba så det blir 2 min i båset och straff. Straffen väntar Oskar ut elegant och plockar(missa inte videon i matchanalysen). Under boxen så är Hofterup heta och har ett skott i vänster stolpe och kort efter ett i höger. Vi reder ut stormen och kan gå till pausvila med ett 2-1 underläge. Skott: 8-4

Andra perioden kommer igång och vi är taggade. Hobbe värmer upp perioden men ett vasst skott i stolpen. 2-2 kvitteringen kommer vid 3:38. Det är Dennis som passar upp bollen till Rikard som bågar från backplats och får på ett bra dragskott. Hofterup forwarden kommer med fart upp i anfallet och springer förbi kassen och spelar sedan bollen upp i slottet där den andra forwarden fyller på och vispar in 3-2 vid 7:33. Vi byter in Erik i kassen så målvakterna delar på matchen. Vid 8:58 så åker Hofterup ut för slag. Hoferup håller undan genom hela powerplayet men sekunderna efter så sitter bollen. Det är Niko som tar bollen från nere i hörnet och upp i banan och drar isär försvaret. Då kommer den öppnande passen till Fabian på vänsterkanten som med ett direktskott sätter 3-3 kvitteringen vid 11:01. Vid 14:25 tar vi ledningen för första gången i matchen. Dennis tar löpet från egen kasse upp genom hela anfallet och ända ner i anfallshörnet. Där spelar han bollen till Andy som passar vidare till Mackan till vänster om kassen. Mackan är iskall och klipper inte till bollen direkt utan gör en liten småfintande dragning och får ner målvakten och kan sedan lägga in 3-4 målet. Efter en tuff tackling på Fabian vid vårt spelarbås så blir det tjafs och vi tappar koncentrationen och resultatet blir att Hofterup kvitterar till 4-4 på ett snabbt skott vid 15:07. Vi trycker nu på upp i anfallet och Hobbe har lite lekstuga med de stora Hofterup spelarna när han tunnlar en av dem på mitten och vänder bort två andra när han visar upp sin härliga klubbteknik. Vid 16:39 så åker Hofterup ut 2 min för fasthållning när de håller en av våra spelare framför egen kasse. Kort efter vid 16:44 så får vi ett frislag och en annan Hofterup spelare åker ut 2 min för felaktigt avstånd. Ett gyllene tillfälle att ta tag i matchen blir det nu. Vi rullar runt bollen bra i PP och Det hela slutar med att Niko lirar bollen till Fabian som krutar på bollen på mål. Bollen tar på målvakten men måltjuven Martin är med på noterna och fångar upp bollen och vispar in returen till 4-5 vid 17:31. Vi har nu ytterligare möjlighet att utöka med 4 mot 5 men Hofterup håller undan perioden ut. Skott: 2-13

Tredje perioden försöker vi driva upp tempot och det märks att Hofterup börjar tappa tempo. Niko åker ut 2 min för hårt spel vid 6:36 men sedan så skruvar vi upp tempot rejält. Pontus vinner en studsande boll på mitten och kan spela ut den till Niko på högerkanten. Niko klipper till direkt och kan sätta 4-6 vid 13:57. I bytet efter är det dags igen. Martin vinner boll och vi gör en snabb spelvändning. Martin passar upp bollen till Oliver som i löpningen är mitt i slottet. Oliver fångar in bollen och gör en kort bågning och stänker upp bollen i nättaket med ett snärtigt dragskott till 4-7 vid 14:17. Dennis gör en rusch upp i banan och görs ner bakifrån. Det blir 2 min i utvisningsbåset för Hofterupspelaren för upprepade förseelser. I Powerplay så spelar Niko bollen upp till Andy som styr spelet. Men istället för att passa så tar han skott på målet. Bollen tar på målvakten och vem är inte på plats och vispar in returen om inte Martin och vi har 4-8 vid 15:43. Vi bjuds på ytterligare en läckerbit. Det är Niko som löper med bollen från vänsterkanten bakom kassen över till högerkanten. Väl nere i hörnet så passar han upp bollen till Pontus. Pontus slår snabbt över bollen till Fabian på vänsterkanten som med ett snabbt direktskott sätter 4-9 bollen vid 16:52. Nu tar Hofterup Time-Out för att formera om sina styrkor. Vi håller undan perioden ut och kan vinna komfortabelt med 4-9. Skott: 7-11 (Totalt: 17-28)

Detta var den tredje seriefinalen på kort tid och nu var det Hofterup som stod för motståndet. Vi var lite hårt pressade stundtals i första perioden av Hofterup som var deras klart starkaste. Detta främst för att vi hade lite utvisningar. Sedan så jobbar vi oss in i matchen mer och mer och kan avsluta i bravur i tredje som vi har blivit bortskämda med. När vi drar ifrån och får leka av oss på planen så blir det väldigt glatt i båset och visst är det härligt. Vi får dock vara lite försiktiga med vår glädje så att vi bibehåller en ödmjukhet mot våra motståndare säger Christian efter den goa segern. Spela innebandy, säger Henrik som kommentar till matchen med ett illmarigt smil på läpparna.