lördag 15 mars 2014

6-3 Seger mot IBK Landskrona

Å/K IBS – IBK Landskrona 6-3 (1-1,3-0,2-2)
Första perioden drar igång och direkt när tredjelinen kommer in för fösta gången så sitter 1-0. Det är ett läckert klapp-klapp spel som avslutas med att Viktor levererar en smörpass från vänsterkanten in till Emil J. framför kassen. Emil har bara att sätta till klubban och ticka in bollen i tom kasse vid 3:38. Matchen rullar på men vi kommer inte in i den ordentligt. Vid 11:40 så kvitterar Landskrona till 1-1 efter att vi inte lyckats rensa undan bollen framför Eriks kasse.

Andra perioden kör igång och när vi ska byta så gör vi byte med boll. Christian ger instruktion att vi ska göra byte med boll och lägga press så att Landskrona inte ska kunna byta. Backarna pressar upp medans våra forwards byter. Rikard passar bollen till Dennis som kliver upp på vänsterkanten i anfallet mot Landskronas förvirrade försvar som hälften byter och andra hälften står och sover. Dennis stänker distinkt upp bollen i bortre krysset till 2-1 vid 0:53. Kort efter så bryter Max en boll när Landskrona försöker spela upp och Max drar en spelare ut mot vänster och vispar upp bollen i nättaket till höger om målvakten till 3-1 vid 1:40. Vid 2:44 så tar Landskrona Time-Out. Vid 2:46 så åker Hobbe ut 2 min för liggande spel när han trycks omkull bakom Landskrona kassen. Vi nollar i boxen efter ett riktigt bra boxplay. Kort efter så har Danne ett skott som sitter i stolpen. Vid 12:14 så åker Landskrona ut 2 minför slag. Vi skickar in PP formationen och 15 sekunder senare så har vi 4-1. Det är Marcus som bryter in mot kassen och tar avslut på mål. I tumultet som uppstår så vispar Max in bollen. Vid 15:13 så åker Landskrona ut 2 min för upprepade förseelser men vi lyckas inte få in bollen. Dennis åker ut 2 min för slag när klockan står på 19:12.

Period tre börjar vi med Dennis på botbänken men vi nollar åter i boxen. Tredjelinen som är heta idag visar åter upp sig. Danne snurrar upp sina motståndare och tar ett varv runtkassen för att lägga in bollen köksvägen. Målvakten är med på noterna men bollen kommer ut till Viktor som står till vänster om målet. Viktor har bara att ticka in bollen i tom kasse till 5-1 vid 1:56. Vid 2:32 så åker åter Landskrona ut 2 min för slag. Vi lyckas inte komma till några vassa avslut och Landskrona kan hålla undan. Vid 7:56 så kommer 6-1. Vi gör åter ett byte med boll och åter blir Landskrona lika passiva och Rikard kan göra en så kallad ”Home-Run” när han tar bollen från backplats genom hela banan och hänger själv in bollen till vänster om målvakten. Efter detta så blir matchen avslagen och energin försvinner. Landskrona kan få göra 6-2 på en bågning vid 8:51 och sedan 6-3 vid 11:55 på en lös rullare som ställer Oskar som kommit in i tredje perioden. Landskrona blir utvisade 14:27 för felaktigt avstånd när Oskar gör ett utkast och sedan vid 19:26 för otillåten trängning. Vi gör inga vidare bra PP och sekunden efter att ”Hesa Fredrik” har tutat så gör faktiskt Landskrona mål.

Dagens match går inte till historien som en härlig energirik fight utan snarare en dag på jobbet där 3 pinnar skulle bärgas. Stundtals så var det lite sömnigt på planen och kanske det beror på att killarna redan har det kommande JAS slutspelet i tankarna. Extra plus för dagen går till ”Knatte kedjan” med Viktor, Danne & Erik J. som stod för den energi som de andra killarna stundtals saknade för dagen. Extra plus går även till backen Erik Wenell född 99 gör sin andra match i HJ18 och redan spelar på ett moget och respektlöst sätt.

//Bonny, Christian, Henke, Peter, Lennart & Mats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar