söndag 23 mars 2014

6-7 seger i HJ18 Div 1 mot Skurup

Skurup IBK – Å/K IBS 6-7 (2-4,2-3,2-0)

Första perioden börjar i ett lågt tempo. Killarna har svårt att få fart under skorna då det är väldigt halt golv. Det blir bitvis som Bambi på hal is detta för oss likaväl som för hemmalaget. Det är hemmalaget som tar ledningen med 1-0 efter 10:46. Det är ett skott som kommer från högerkanten. Vi svarar direkt i bytet efter med en kvittering. Benjamin spelar ut bollen till debutanten för dagen Fabian Enroth på backplats som tar tre snabba steg och får på ett stenhårt dragskott som sitter i högra krysset vid 11:08. Vi bibehåller taktpinnen och det är Erik Wenell som passar bollen till Oliver som fått kliva ner till backplats för dagen. Oliver ser att Mackan skymmer målvakten framför kassen. Oliver drar på ett backskott från halva planen och bollen swishar förbi till höger om den skymda målvakten till 1-2 vid 14:38. Skurup kvitterar till 2-2 på en kontring på vänsterkanten. Bollen sitter lågt till höger om Oskar i kassen. Det är lite av backarnas match hittills för Fabian passar över bollen till Jonte som bågar från mitten och ut till vänster och vispar in 2-3 bollen vid 17:23. Mackan och Hobbe har en sargduell om bollen med Skurupspelarna nere i vänstra motståndarhörnet bollen styrs plötsligt ut mitt i slottet till Max som helt ohotat kan prickskjuta in 2-4 vid 18:56.

Andra perioden får vi en smakstart på. Fabian tar löpet från egen kasse upp i banan och spelar snyggt fram bollen till Emil mitt i slottet. Emil trycker upp bollen till vänster om målvakten i nättaket till 2-5 vid 1:35. Skurup vill vara med i matchen och krigar till sig bollen på vår planhalva nere i vänsterhörnet. De passar upp bollen till backplats och skottet kommer och bollen sitter till vänster om Oskar och vi har 3-5 vid 2:27. Det hala golvet ställer till det för Skurup som missar totalt i en passning. Indianaren går ut till Max som åter blir helt ren i slottet. Max klipper till på halvvolley. Bollen går ner i golvet och studsar upp och ställer helt Skurups målvakt. Bollen går retligt in till 3-6 vid 8:41. Dagens läckerbit kommer när Max kommer med fart upp i anfallet på högerkanten. Max spelar över bollen till Hobbe på högerkanten. Hobbe gör en kort bågning in mot höga slottet och vispar upp bollen i högra krysset med ett snärtigt dragskott och vi har 3-7 på tavlan vid 14:18. Det känns nu som att vi har matchen helt i våra händer och det känns ännu tryggare när Skurup åker ut 2 min för otillåten trängning vid 19:05. Vi rullar på bra i PP men helt plötsligt så spökar golvet för oss när Oliver slår en passning till Max så bryter Skurup passen och kommer på en kontring och kan sätta 4-7 reduceringen med ynka 2 sekunder kvar av perioden. En period som vi dominerat i stort. Dock så har Oskar fått visa upp sig då samtliga 6 skott på mål i perioden har varit inom 3 meters avstånd från kassen och de har han räddat. Grymt!

Tredje perioden börjar och Erik har intagit kassen efter Oskar. Vi bibehåller trycket men tappar mer fart och energi ju mer perioden lider. Vid 12:23 så kommer 5-7 reduceringen. Det är ett skott som kommer från backplats och Erik räddar. Bollen flyger upp i luften och det blir lite kalabalik när vi försöker med gemensam insats rensa undan bollen. Den dimper slutligen ner i mål bakom Erik. Skurup tar Time-Out för att formera om styrkorna. Kort efter så får de ett frislag framför kassen. De ställer upp och slår bollen ut till höger till en forward som ohotat kan slå in 6-7 reduceringen vid 13:12. Vi spelar vidare men spelar mera safe och försöker att inte blotta oss mera. Vi håller i bollen och trycker inte på hårt upp i anfallet. Hobbe får en chans och har bara att skjuta in bollen i mål när hans klubba låses bakifrån. Det blir 2 min i snickarboa för Skurupsspelaren för låsning av klubba vid 17:48. Vi skickar in PP formationen och rullar runt bollen. Hobbe får ett läge men rivs ner från två håll och landar olyckligt med armen i fallet på sin egen klubba och blir liggandes med smärtor i armen. Hobbe får kliva av och vi rullar nu av tiden genom att hålla bollen inom laget. Matchen slutar 6-7.

Dagens match var en viktig match mellan två lag som hade allt att spela för. En seger för Skurup hade inneburit att de hade säkrat andra platsen och vi spelade för att ha gått obesegrade igenom serien. Vi kom till matchen med ett väldigt decimerat manskap pga Skånelagsmacher, skador och sjukdomar. Endast 7 spelare från ordinarie HJ18 truppen. Men vi fyllde på med 5 friska killar från P97. En av dessa var Fabian Enroth som debuterade i HJ18. Vilken debut han gör med 1 mål och två assist, härligt jobbat King Enroth! Ett extra plus gick till Emil Jönsson som fick i uppdrag att taktiskt neutralisera Skurups duktige Jakob Gullberg med en 100%ig punktmarkering. Detta gjorde Emil på ett exemplariskt sätt och Mr Gullberg fick lämna matchen mållös. Grymt jobbat Emil! Då vi endast hade Jonte som ordinarie back från HJ18 så satte vi Oliver på backplats och det skötte han stabilt! Vi blandade ut HJ18 spelare med P97or och fick fram två starka femmor som klarade att leverera en seger med bravur som innebar att vi nu har gått obesegrade igenom HJ18 Div 1!