lördag 8 mars 2014

Å/K seger i kvartsfinalen!

Lindås Waves - Å/K IBS 5-6 (2-1,2-3,1-2)

Första perioden får vi sämsta möjliga start på. Efter 42 sekunder så åker Mackan ut 2 min för slag. Vid 0:53 så sitter 1-0 målet. Passen kommer från högerkanten som en diagonalare över till vänsterkanten. Skottet kommer direkt och Oskar hinner inte med i sidoförflyttningen. Det snackas mycket på banan och vid 8:15 så åker Pontus ut 2 min för protest mot domslut. Åter så lyckas Lindås göra mål i PP. De gör en bågning in mot höga slottet och bollen slinker lite snörpligt in mellan benen på Oskar. Benjamin har ett skott som tar ribba ut. Vid 15:00 så åker Lindås ut 2 min för slag. Vi lyckas inte få in bollen och det känns som en stor uppförsbacke. Vi peppar på killarna och vid 18:10 så får vi utdelning. Victor kommer med fart upp mot mål och får på ett bra skott på Lindås landslagsmålvakt som släpper retur. Andy är med och vispar in returen till 2-1. Kort efter vid 18:51 så åker Lindås ut 2 min för hårt spel. Vi är åter med i matchen och tar med och mer initiativ.

Vi börjar andra perioden med ett PP. Lindås håller undan men vid 2:23 så smäller det. Fabian passar upp bollen till Niko på vänsterkanten. Niko gör ett snabbt avslut och vispar kraftfullt upp bollen i bortre krysset och vi har kvitterat till 2-2. En smakstart! Ca fem minuter in i andra så åker Mackan på en rökare i klockspelet och får kliva av och andas in lite luft igen. Efter spelavbrottet så kommer matchen igång igen. Oskar gör en räddning och slänger snabbt ut den till Fabian. Fabian lobbar upp bollen till Niko som löper som en gasell på grönbete upp i anfallet och Niko slår bollen på volley och slår även in sin egen retur på volley och vi har ledningen med 2-3 vid 5:30. Lindås åker vid 5:50 ut 2 min för protesten vi får inte in bollen under vårt PP. Vid 8:19 så åker Pontus ut 2 min för slag. Vi nollar i boxen och Oskar gör ett par kvalificerade räddningar. Lindås kommer med fart på vänsterkanten i en kontring och Martin trycker ner spelaren i hörnet. På något märkligt sätt så lyckas han ändå slänga in bollen framför mål till en kollega som trycker in 3-3 kvitteringen vid 14:15. I fighten om bollen så går Jonte omkull och får motståndarens sko som en riktig stjärnsmäll strax över ögat. Yr i mössan så leds Jonte av planen och har spelat färdigt för dagen. Vi trummar på och Andy har ett stenhårt skot som går tätt utanför till vänster om målet. Bollen studsar i sargen och ut till höger om målet där listige Dennis har klivit upp och slår om bollen på volley till 3-4 vid 15:11. Tumult utbryter och Lindås målvakt börjar veva. Av någon märklig anledning så åker vi på två min för  hårt spel. Max tar ärofullt en tvåa för laget på botbänken. Vi håller åter undan i boxen. När klockan står på 17:22 så lyckas Lindås åter kvittera och vi går till periodpaus med 4-4 på tavlan.

Tredje perioden börjar med ett klassmål ala Niko & Fabbe. Niko vinner boll på mitten. Han passar ut bollen till Fabian på högerkanten. När Niko slår passen kallar han att han vill ha tillbaka den. Fabian är med på noterna och väggar tillbaka bollen till Niko. Niko kan lägga bollen i tom bur då målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Minuterna senare så har Lindås ett skott som tar ribba ut. Vid 9:03 så kommer dagens mest omdiskuterade mål. Det är Lindås som skjuter en boll som alla utom domarna uppfattar att den tar ribba ut. Det är tydligt att inte ens Lindås spelarna anser att den var inne för de börjar inte jubla förrän domaren har dömt mål. Nåväl det är kvitterat till 5-5. Vi trycker på i anfallet och det känns att det är dags snart att få in en boll men Lindås målvakt plockar boll efter boll. Pontus vinner boll i försvaret och spelar snabbt upp bollen till Fabian på högerkanten. Fabian går "All in" på skott. Skottet tar på Lindåsbackens klubba och i en vid båge upp i luften och den dimper perfekt ner målet bakom Lindås målvakt vid 15:19. Lite turligt kan man tycka men efter ett snack med pappa Thomas efter matchen hävdade han att det var en inövad variant med glimten i ögat. Hur som helst så utbryter nu total glädje och ÅK spelarna stormar planen. Nu står självförtroendet på topp i de Åstorpska leden. Vid 16:56 så tar Lindås Time-Out i ett sista desperat försök att komma tillbaka i matchen. De plockar ut målvakten och har ett par vassa skott på mål som Oskar stabil tar hand om i kassen men killarna krigar på och sliter för laget allt vad de kan i varenda närkamp. Dennis och Pontus proppar på när tillfälle ges och Victor och de andra anfallarna sliter och käkar skott och ser till att Lindås inte ska få till något ordnat spel. Sekunderna rinner ifrån Lindås och när "Hesa Fredrik" ljuder så innebär det att Å/K IBS gått vidare till semifinal i Juniorallsvenskan! Killarna skriker ut sin lycka och väller in på plan och man känner hur det knyter sig i bröstet av lycka och en liten glädjetår får pressas tillbaka med en snabb blinkning. Det är en fantastisk känsla när vi ledare får vara med och dela grabbarnas glädje och framgång!

Vi kom laddade till tänderna till denna match och det syntes redan på uppvärmningen, säger Bonny. Underläge efter första oavgjort efter andra och seger efter tredje är något som vi har blivit vana vid. Vi rullade som vanligt runt på tre femmor så långt vi kunde i matchen och bestämde oss att växla upp i tredje fyller Christian i. Detta konceptet har visats sig vara en framgång och det funkade även idag. Vi var pga detta lite piggare i tredje än Lindås och kunde trumma på med full kraft genom hela matchen, säger en mycket nöjd Peter.

Vi fick lite småskador säger Lennart men inget allvarligt.

Henrik lämnar som vanligt en tydlig resumé av matchen: "Spela innebandy!"

Vi vill även passa på att tacka den tillresta ÅK klacken för ert fantastiska stöd i matchen!