lördag 29 mars 2014

Förlust i semifinalen

Å/K IBS – RIG Umeå 3-7 (0-1,1-3,2-3)

Första perioden drar igång och det är inga Å/K spelare som springer omkring på planen med nerverna på utsidan. Det är ett taggat lag som vill gå till final. RIG börjar hetast och får på ett vasst skott som Erik räddar med en enhandsräddning! Nu blir det böljande spel med en viss mersmak på Å/K. RIGs målvakt får jobba i målet och vid 12:44 så åker RIG ut 2 min för hands. Vi rullar runt bollen fint i PP och har ett par vassa avslut men RIG nollar oss i sin box. Kort efter att utvisningen är över så lyckas RIG kontra in 0-1 på vänsterkanten vid 15:12. Det kändes lite snörpligt då vi var bra inne i matchen. Resultatet står sig perioden ut.

Skott: 7-4

Andra perioden kommer killarna in med tillförsikt för vi har definitivt inte blivit överkörda i första perioden och känner att vi snart kommer att få napp. Vi ligger mycket i anfallet och RIG kontrar med blixtsnabba spelvändningar. Vid 8:36 så kommer åter en snabb spelvändning och denna gång på högerkanten. Forwarden tar ett skott som tar kryssribba ut. Bollen kommer rakt i gapet på en påfyllande RIG spelare som kan raka in bollen i tom kasse till 0-2. Nu har RIG fått mersmak och vid 9:58 så blir det en ny spelvändning där de vänder ut och in på oss med ett snabbt klapp-klapp och 0-3 sitter åter i kassen bakom en överspelad Erik. Vi tar Time-Out och formerar om styrkorna och går ner på 2 femmor. Vi får se ett snabbt resultat då Victor knycker en boll på RIGs planhalva och bryter in från högerkanten helt respektlöst och vispar in 1-3 reduceringen vid 10:39. Vi trummar på och skotten haglar åter på RIG målvakten men de spelar smart och kontrar sönder oss. Vid 15:20 så sitter 1-4. Det är ett skott från slottet och Erik elegant men släpper returen ut till höger mitt i gapet på en RIG spelare som får prickskjuta in bollen i målet. Luften går ur killarna nu och det börjar gnällas i båset och vi tappar fokus.

Skott: 13-11

Tredje perioden börjar efter en uppsträckning av killarna i pausen. Med ny energi så äntrar de planen. Vi trycker på i anfallet och Rickard passar in bollen till Benjamin som kommer ur balans men lyckas på något konstigt sätt få på ett skott i mål som letar sig in bakom den storspelande RIG målvakten till 2-4 vid 2:38. Nu har vi fått vittring igen men den skulle bli kortvarig för vid 2:59 så sätter RIG 2-5. Det är ett skott som kommer från högerkanten och bollen sitter i det bortrekrysset. Detta var nog det matchavgörande målet för dagen för det släckte hoppet i flera av spelarnas huvuden. Vi försöker coacha fram killarna men våra skott tar på fötter och bollar studsar ifrån oss och det vill sig bara inte för oss idag. Niko och en RIG spelare hamnar i dispyt och det blir två min för dem båda. I 4-4 spelet så går vi bort oss och RIG kan utöka till 2-6 vid 8:32. Vi byter ut Erik ur kassen och skickar in Oskar för att får lite ny energi i laget. Vi försöker och försöker men det går inte. Christian coachar för fullt och blandar och ger med spelare i nya formationer för att hitta nya lösningar men bollen vill inte in. Vid 14:30 så utökar RIG till 2-7 med en boll som smiter in vid första stolpen bakom Oskar. Vid 15:56 så tar RIG Time-Out. Vi bestämmer oss för att vi SKA ha in en boll till i kassen innan matchen är över! För att vara ett lag som ligger under med 2-7 så blev nog RIG förvånade hur mycket vi krigade framåt och det blir ett 3-7 mål. Dennis kommer med fart från backplats upp i banan och gör bort två gubbar. Han får ett slag över klubban och domaren höjer armen för avvaktande utvisning. Inget som Dennis bryr sig om när han bombar in 3-7 bollen i målet till höger om målvakten vid 18:51 och fastställer slutresultatet. Vi hoppar att detta sista mål kan ge en extra energikick inför morgondagen.

Skott: 11-7

Skott totalt: 31-22

Dagens match blev inte som vi hade hoppats. Bollarna ville inte gå vår väg och RIGs målvakt stod i vägen för de bollar som gick på kassen. Visst var RIG det bättre laget och de spelade smart och lyckades neutralisera vårt spel. Kanske 5-7 hade varit ett mera rättvisande slutresultat. Vi önskar RIG lycka till i finalen och laddar om för bronsmatch mot Linköping. Nu ska vi SPELA INNEBANDY!

Vi skickar ett extra tack till den tillresta publiken och alla ni som stöttade oss via nätet!

//Bonny, Christian, Peter, Lennart & Henke.