söndag 30 mars 2014

JAS-laget säkrar bronset!

Å/K IBS - Linköping FBC 8-6 (2-1,4-0,2-5)

Första perioden drar igång och killarna har en helt annan taggning jämfört med gårdagens semifinal. Vi kommer ut som segrare ur de flesta bolldueller. Vi får ett frislag som Niko sätter igång blixtsnabbt. Han passar upp bollen till Fabian i mitten som bombar in 1-0 från höga slottet vid 9:39. Vid 15:37 så trycker Fabian en spelare genom sargen och åker ut 2 min för hårt spel. Linköping svara blixtsnabbt och gör en snabb överspelning till högerkanten och skjuter in 1-1 kvitteringen i tom kasse vid 15:46. Niko passar upp bollen från högerkanten till Fabian som bryter in mot kanten. Fabbe gör sin specialdragning och går förbi två spelare och lurar ner målvakten och lägger in bollen elegant i kassen till 2-1 vid 17:32. Linköping svarar med ett vasst stolpskott istället för att lägga bollen i tom bur.

Andra perioden hinner bara bli 2:10 gammal när Simon åker ut 2 min för slag. Vi håller tätt i boxen och vid 3:44 så åker Linköping ut 2 min för slag. Det blir spel 4 mot 4 och sedan 5 mot 4 men vi lyckas inte få in bollen. Linköping har gått ner på två femmor för att driva upp tempot men vi maler tungt vidare på tre. Vid 10:06 så gör vi 3-1. Andy spelar upp bollen till Victor på högerkanten som bryter in mot kassen och stänker in bollen. Vid 10:27 så låses Maccans klubba i skottögonblicket så det blir 2 min för Linköping. Vi hinner rulla boll i dryga minuten när Niko trycks brutalt över sargen vilket resulterar i 5 min för hårt spel för Linköping. Spelet fortsätter med 5 mot 3 på planen. Nu haglar skotten på Linköpingskassen och deras keeper får betjäna färg gång på gång. Fabian spelar upp bollen till Andy som bombar in bollen från styrposition mellan benen på målvakten till 4-1 vid 12:24. Vi rullar vidare och strax efter blir det 5 mot 4. Niko får en boll på högerkanten och tar skott. Martin jobbar in returen med kraft till 5-1 vid 15:40. Vi får rulla vidare i spel 5 mot 4 eftersom att Linköping har en fem-minutare. Andy spelar upp bollen till Martin på högerkanten som bryter in och stänker in 6-1 vid 16:13. Vid 16:46 så åker Dennis ut 2 min för slag men vi nollar i boxen och kan gå till periodvila med 6-1 ledning.

Tredje perioden börjar lite oturligt för Fabian åker ut 2 min för slag efter 10 sekunder. Vi ställer upp en bra box och håller undan bra. När ett skott kommer så är Jonte med och blockar med foten. Lite oturligt eller turligt beroende å hur man ser på det så går bollen rakt i gapet på en Linköping spelare som bara har att raka in den i tom kasse till 6-2 vid 0.43. Vid 1:18 s kommer Maccan fri men får klubban låst i skottögonblicket. Det blir straff. Maccan kliver fram och drar målvakten men keepern är med och bryter dragningen med fötterna. Det blir 2 min utvisning istället. Vi rullar runt och Fabian passar bollen från vänsterkanten upp till styrande Andy. Andy direktpassar ner till Pontus på djupa vänsterkanten. Pontus prickskjuter in 7-2 vid 2:32. Killarna spelar tryggt och har kul på planen och känner att matchen är vunnen. Pontus spelar upp bollen från backplats i en snabb spelvändning till Fabian på vänsterkanten. Fabian Passar in bollen till Niko i slottet som vispar in 8-2 vid 7:18. Killarna är fulla med självförtroende och känner att de har vunnit. Vid 8:32 så åker Adam ut 2 min för hårt spel. Vi nollar åter i boxen och växlar in nya friska spelare men kommer lite ur fas i bytet. Detta utnyttjar Linköping som spelar ut bollen på högerkanten och med ett snabbt skott sätter 8-3 reduceringen. Vid 11:13 så tar de åter skott Oskar lämnar retur som vi inte lyckas rensa undan och de lirkar in returen till 8-4. Vi tar Time-Out för att lugna ner oss och komma in i matchen igen. Vi går ner på två femmor för att komma in i matchen igen. Vid 11:34 så åker Pontus ut 2 min för upprepade förseelser. Vi går in med boxen. Linköping som har fått ny energi pressar på och lyckas spela över bollen till en ren forward på vänsterkanten. Han kan raka in 8-5 bollen i tom kasse vid 12:00. Vid 14:36 så kommer 8-6 på en kontring på vänsterkanten och ett skott som går in till höger om Oskar. Det börjar bli lite nervöst i laget och vi lugnar ner våra killar och säger till dem att spela smart. Niko sätter fart upp i anfallet och rundar Linköpingskassen bakom målet. Då trycker en Linköpingspelare Niko över sargen så det rungar om det. Niko flyger som en vante ut och landar i väggen bakom. Linköpingspelaren åker ut 2 min för hårt spel och tjatar till sig ytterligare 2 min och slutar på 2+2 vid 15:38. Nu rullar vi bara boll inom laget och tar inga onödiga avslut. Det skapar frustration för Linköping som inte får låna bollen. Vid 17:51 så smäller det igen när de trycker Pontus över sargen och 2 min till för otillåten trängning blir konsekvensen. Vi rullar av matchen och säkrar bronset! När ”Hesa Fredrik” ljuder så rusar killarna in på planen i total glädje! Vilken bragd!

Dagens match var vår och det syntes tydligt på killarnas inställning. Vi krigar som ett lag i PP, Box och 5 mot 5. Full stöttning från bänken. Det var en match som bestod av mycket PP och Box och spelarna visar att de är tunga att möta i båda. Vid 8-2 målet så blir vi lite övermodiga och slappnar av lite och det straffar sig direkt. Linköping växlar om direkt och gör ett riktigt bra försök att komma ifatt. De sumpar själva sina chanser med ett par onödiga utvisningar i slutet av matchen. Vi knyter ihop säcken snyggt och fint med disciplinerat spel de sista 5 minuterna. I och med detta så har vi skrivit in Å/K IBS som bronsmedaljörer 2014 i historieböckerna för all framtid! Underbart!

Vi tackar publiken och allt stöd vi fått via Web TV. Stort tack även till Peter och Henke våra coola kameramän och till Roger för bilderna!

Stort grattis till JSM BRONSET!

Stolta tränare!

//Bonny, Christian, Peter, Lennart & Henke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar