fredag 7 mars 2014

Seger mot FCH & Mästare i kavaj...!

Gårdagens match mot FC Helsingborg skulle på pappret bli en sprudlande toppfight men första två perioderna blev snarare ett halvmesigt sömnpiller. Hemmafighten i HJ18-serien var förlagd på bortais i fantastiska Helsingborg Arena. Motståndarna ställde i stort sätt bästa laget på banan med idel "a-lagslirare" och USM-spelare. Åstorp/Kvidinge matchade stor trupp och redan innan fighten var humöret på topp.

Bra laddning men medioker start. 0-1 i röven redan efter tre spelade minuter. Motståndarnas förstalinan tillåts korrekt äga boll men gediget försvarsarbete håller dom på "rätt ställe". I övriga formationer hos oss uteblir dock bollkontrollen tempot präglas av stillastående och frustration. Något oväntat kommer dock kvitteringen när Fabbe snyggt assisterar Niko 09:28. Energibomb till laget och för en stund tar pågarna över spelet. Rättvist tar Åstorp/Kvidinge ledningen genom en go spelvändning. Ricky trycker upp från backplats och serveras delikat av Mackan. 2-1 står sig perioden ut.

Andra akten börjar med att en hängig Erik byts av utav Oskar tidigare än planerat. Teckning fortlöper utan problem men sen rasar det. Nonchalant spel. Tråkig och intetsägande inställning. Ena slarviga passningen avlöser den andra. Hem jobbet uteblir och spelvändningarna passas till motståndarna. Oskar räddar oss kvar genom ett par svettiga räddningar men till sist kvitterar Helsingborg i medvinden. 14:57 kommer även ledningspucken och resultatet 2-3 symboliserar säsongens bottennapp.

- Grymt frustrerande när skiten låser sig och ingen vågar ta ansvar. Det gäller att stå rakryggad inför problemen och trots motgångar fortsätta kriga vidare. Viljan är det sista som överger oss. Nu sträcker vi på oss och gör en nystart inför sista, hälsar Peter Bengtsson.

Perioden börjar med att Henrik utökar ledarstaben. Efter 03:24 i sista perioden blir det PP för Åstorp/Kvidinge. Ett visst bolltempo och intensitet kan skådas och trots att utdelningen uteblir kan man konstatera att förortspojkarna är på gång. Utdelningen kommer. Lång djupmacka från Dennis tas tillvara av Andy som rakar in 3-3 efter 06:39. Nu är det i stort sett bara ett lag på banan och grabbarna har verkligen ryckt upp sig och tagit tag i situationen. Bra bollrull skapar läge för Fabbe Hansson som iskallt lurar såväl back som målvakt och avslutar i öppen bur. Återigen ledning och den utökas efter 11:20 när ovan nämnda Fabian spelar ut bollen till Niko. Rappt avslut och 5-3 på tavlan. Minuten senare drabbas Lehman av en tvåa men i boxplay är det ÅKIBS som skapar chanserna. Andy tråcklar sig igenom och får straff. Han tar själv hand om den och frågan är om bollen fortfarande landat i arenan... Den gick i alla fall över mål. Lagom i spel 5 mot 5 punkterar Simon Andersson matchen galant på pass av Max. Time av FCH och chansning med tidigt lyft keeper. Bra spel i 5 mot 6 men den hårda pressen ger utdelning. Det är dock "hemmalaget" som får sista ordet när Fabian återigen kan lägga in bollen i öppen kasse.

- Det är Henke-effekten som gav utdelning i sista perioden. Skämt & sido. Jag får väl vara glad över att jag missade första två akterna. Hur svårt kan det vara att ta sig i kragen när det går lite motigt? Det gäller att alltid slita röven av sig för att nå resultat - i motgång visar vi att vi är starka. Imponerande att vi tillsammans lyfter oss och exploderar i sista perioden. Starkt. Ska bli sjukt kul på lördag. Jag är perfekt laddar,  meddelar Henrik Politis.

I och med att Malmö FBC slog Malmhaug under fredagkvällen kan Åstorp/Kvidinge firar seriesegern som mästare i kavaj. Det är flertalet omgångar kvar av serien men avståndet till jagande lag är för stort. Hemsidan gratulerar alla grabbar för ytterligare framgångar. Mot nya utmaningar!