fredag 21 mars 2014

Stabli seger mot Malmö FBC i HJ18 Div 1

Å/K IBS – Malmö FBC 9-1 (1-0,4-0,4-1)

Första perioden börjar lite trögt och våra svarta killar kommer inte igång riktigt. Vi lyckas dock att hänga dit en boll. Det är Pontus som vinner boll bakom kassen i hägerhörnet. Pontus spelar upp bollen in i mitten framför Erik till Victor som tar bollen på en rundtur mellan alla Malmöspelarna och hela vägen upp till Malmökassen där han retfullt enkelt lyfter bollen högt till höger om målvakten in i målet till 1-0 vid 12:10. Därefter så får vi vara med om att Malmö pressar på hårt och har flera vassa chanser på mål som Erik stabilt räddar. Vassaste är hans blixtsnabba sidoförflyttning där Malmöforwarden trodde att han enkelt skulle lägga den i tom kasse. Men när bollen kommer mot mål så är bara Erik där som gubben i lådan från ingenstans!

Andra perioden börjar med att Erik får göra en vass slajdräddning. Sedan är det bara ÅK för hela slanten. Jonte som för dagen spelade forward gör ett fantastiskt jobb där han stressar till sig bollen i anfallet och spelar sedan in det till Niko som vispar upp bollen i nättaket till höger om målvakten till 2-0 vid 2:29. Vid 4:54 så åker Victor ut 2 min för slag. Vi nollar i boxen utan problem. Vid 7:05 så åker Malmö ut 2 min för otillåten trängning. Vi lirar runt bra med PP linan men tappar bollen i anfallet. Oliver krigar tillbaka bollen på högerkanten och petar fram den till Benne. Benne passar in bollen på mål och där slår Max in den på volley till 3-0 vid 8:35. Vid 10:35 så kommer 4-0. Det är Hobbe som passar upp bollen till backplats där Adam trollar bort sin motspelare och skickar sedan iväg ett dragskott som sitter högt i bortre krysset. 13:37 så åker Malmö ut 2 min för otillåten trängning när de skickar Niko genom sargen. Det ser riktigt illa ut när Niko studsar mot sargkanten men Niko reser sig utan problem. Vi rullar på bra i PP men lyckas inte få in bollen. Niko spelar upp en löpboll till Benjamin som tar fart genom banan och när han passerar höga slottet så stänker han upp den i nättaket till 5-0 vid 16:35. Vid 17:28 så åker åter Malmö ut 2 min och denna gång är det för hårt spel. Vi lyckas inte få in bollen även om vi får se ett riktigt bra PP.

Tredjeperioden börjar med en smakstart. Oliver gör en tung brytning av en Malmö spelvändning på mitten. Oliver passar upp bollen till Max som väggar bollen över till Hobbe som har tom kasse men Hobbe vill inte göra mål idag utan passar bollen tillbaka till Max som nu har fått ännu öppnare läge och kan enkelt lägga in 6-0 bollen vid 0:47. Killarna trummar på i anfallet och bröderna Hansson har lite lekstuga när de kommer med hög fart upp i anfallet. Mackan passar bollen från mitten ut till Victor på högerkanten. När Victor har dragit på sig sin gubbe så lyfter han in bollen mot mål där Mackan vispar in bollen helelegant på volley! Läckert! Vi har nu 7-0 vid 6:38. Vid 7:26 så åker Malmö ut 2 min för fördröjning av spelet då en spelar lackar till vid en avblåsning och slår iväg bollen. Vi tappar lite fokus i PP och gör inte hemjobbet i en kontring och får göra 7-1 via högerstolpen in. Oskar som hoppat in i tredje och gjort ett bra jobb får plocka ut den sura bollen. Dagens fighter mål gör Adam när han krigar om boll bakom Malmökassen. Först knyckar han bollen och sedan blir han av med den igen. När Malmö backen står och ”lojar”(Adams uttryck) med bollen så bestämmer Adam sig för att knycka tillbaka den. Sagt och gjort så tar han bollen och går in köksvägen och vispar in bollen i bortre till 8-1 vid 12:35. Vid 15:38 så får vi se ett härligt klapp-klapp mellan Benjamin och Niko. Benjamin kommer med fart i mitten och spelar ut bollen till Niko på högerkanten. Niko väggar bollen tillbaka till Banjamin som elegant vispar in 9-1 bollen. Vid 19:31 så får Malmö ett frislag framför vår kasse och de tar Time-Out. De ställer upp en variant men våra tappra krigare käkar skottet och matchen slutar 9-1.

Dagens match börjar lite segt och trevande i första perioden där vi faktiskt blev lite tillbaka pressade av Malmö. I andra och tredje så spelar vi bländande innebandy och vi bjuder publiken på flera härliga klassmål säger Peter Bengtsson. Det var mycket glädje och energi i laget idag och killarna visar att de levererar med klass fyller Bonny Lindberg i.

Lennart Hultberg rapporterar från sjukstugan att Jonte fick en tuff smäll i sin onda sida men det blev inget allvarligt av det. Victor fick ett rapp på knät men ingen fara på taket med det heller.

Härligt jobbat grabbar!

Nu laddar vi om för söndagens sista match i HJ18 Div 1 mot Skurup IBK.

//Bonny, Peter & Lennart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar