måndag 29 september 2014

Dagen efter Munkasegern!

Segerns sötma brukar smaka fint men just denna karamell tåls att suga på extra länge. Under söndagskvällen spelades ett klassiskt derby, ett derby som visade sig bli lika rafflande och spännande som det brukar. Munka/Ljungby mot Åstorp/Kvidinge i JAS-premiären.

Anspänningen var hög men laddningen kändes mycket bra. Ett taggat ÅKIBS ställde upp för tekning och man tog direkt kommandot. Ett passivt hemmalag tillät Åstorp/Kvidinge rulla boll. Initialt är tempot lågt men allteftersom öppnas spelet upp och lagen byter spelvändningar med varandra. Efter 6 minuter tilldöms Munka straff efter en tilltrasslad situation. Victor Hansson blir knuffad in i målvaktsområdet och petar samtidigt bollen. Viss diskussion men domslutet var taget. Erik Wennerlund gör sig stor och kniper straffavslutet snyggt, följande BP spelas rent. Återigen är det ÅKIBS som tar tag i taktpinnen och hemmalaget börjar få svårt att hänga med. En solklar obstruktion ger PP men bollen vill inte in (ribba). Det förlösande ledningsmålet kommer dock. Victor Hansson tar ett aktivt beslut och kliver in från hörn, på bortre stolpen finner han Hobbe Zachau som kyligt lägger in ledningsbollen. Resultatet står sig perioden ut.

- En OK starkt på säsongen. Anspänningen är stor och vi kommer inte riktigt igång mot Munkas destruktiva men starka försvarsspel. Det gäller att ha tålamod och värdera lägena. Utdelningen kommer komma, summerar Peter Bengtsson.

Andra perioden börjar med flertalet avblåsningar åt båda hållen. Domarnivån sänks ett hack och tempot i spelet likaså. Viss frustration sprider sig i båda lägren och således kommer utvisningarna. Först ut en tvåa på Munka vilken följs av två raka tvåor för bortakrigarna. I spel 3 mot 5 kommer kvitteringen och det är nu en stekhet stämning på banan. Återigen utvisning och därefter en tilldömd straff som räddas av Munkakeeper. En till synes snäll period resultera i 6(!) utvisningar och en straff. Att det glimrande derbyspelet uteblev säger sig själv...

- Vi kommer av oss och fokuserar på fel saker. Oavsett domarnivå måste vi vara kyligare och fortsätta trumma på. Nu gäller det att knyta näven och höja fokusnivån rejält inför sista perioden, kommenterar Lennart Hultberg.

Tredje perioden får sämsta tänkbara start. Halvminuten gången och Munka tar ledningen. Repliken kommer dock omgående när Fabian "Fabbe" Hansson resolut sätter dit bollen på pass av Benjamin "Benne" Wiphagen. Första minutens väckarklockan ringde högt och nu är det tydligt att ÅKIBS tagit tag i matchen. Ställningen blir återigen återställd när Fabbe artigt serverar Benne tillbaka, 3-2 på tavlan. Halvvägs in i slutakten kommer återigen ett tveksamt boxplay. Kvartetten håller dock tätt och bra bollrull(!) resulterar i utvisning på hemmalaget. Harmonin hos Åstorp/Kvidinge har infunnits sig och det metodiska spelet har kommit tillbaka. Med knappa 2 minuter kvar ges PP och direktivet är solklart - rulla av matchen och våga spela ut. 18:55 stänger Nikolaus Moberg butiken på pass av Fabian Hansson. Premiärsegern satt hårt inne mot ett kollektivt spelande Munka.

- Inte den snyggaste segern men ack så välkommen. Munka är kompakta och duktiga spetsar som Joel Skog och Simon Nilsson skapar oreda. Jag tycker vi hanterar matchen bra och jag är mycket imponerad av höjningen i sista perioden. Precis som förra året satt premiärsegern hårt inne men nu är vi igång och vi vill ha mer, avslutar Henrik Politis.