Seger för JAS laget mot Halmstad

Å/K IBS - Halmstad 6-4 (4 - 1, 1 - 1, 1 - 2)
Skott: 26 - 21 (9 - 9, 11 - 5, 6 - 7)
Publik: 109

Första perioden drar igång i ett högt tempo och det är Fabian som visar vägen. Martin passar bollen ut till Fabian på vänsterkanten. Fabian bågar in mot slottet och avlossar sitt skott och bollen går mellan benen på den täckande forwarden och den sitter säkert i bortre vid 1:44. Minuterna senar så kliver Rikard fram från backplats och avlossar ett skott som tar direkt i täck. Halmstad ställer snabbt om och kontrar med tre mot en. Målet kommer från högerkanten efter en bågning och Halmstad har kvitterat till 1-1 vid 4:12. Halmstad har nu flera farliga avslut på mål och Erik får visa att han är en grym målvakt genom flertalet klassräddningar något som har fortsätter med perioden ut. Minuterna senare så bryter Robin en passning i Halmstads högra försvarshörn. Bollen går upp till Adam som har krupit upp från sin backplats. Adam tar fart och bågar in mot mitten och vispar in 2-1 målet vid 7:27. Vid 12:33 så sitter 3-1. Det är Oliver som knycker bollen på vänsterkanten i anfallet och backhandpassar upp bollen till Erik på vänster backplats. Erik direktpassar bollen vidare till Rikard på högerkanten som skickar vidare till Abbe på högerkanten. Det hela går som på ett snöre. Abbe har laddat kanonen full med torrt krut och bollen går som en kanonkula upp i bortre krysset! Nu åker Halmstad ut på två oturliga utvisningar för hands på raken. Vi får spela 5 mot 3 och rullar på bollen fint. Det hela avslutas med att Niko passar bollen från högerkanten upp till Adam som står i styr position vid mittlinjen. Adam direktskarvar bollen till Fabian på vänsterkanten som direktpassar bollen upp till Niko på vänsterkanten. Niko klipper till med ett otagbart direktskott och vi har 4-1 på tavlan vid 15:08. Resultatet inför andra perioden ser betryggande ut men Erik in kassen har sett till att hålla nere Halmstads siffror.
Andra perioden börjar i bra fart och Fabian har ett skott i stolpen och kort efter så har Abbe ett i ribban. Det känns som att vi är på G men det är Halmstad som reducerar till 4-2 vid 4:12. Vi tappar lite fokus och det vill sig inte riktigt. Det blir lite grus i maskineriet helt enkelt när Halmstads målvakt plockar boll efter boll och spelar stabilt mellan stolparna. Vi lyckas trycka in 5-2 vid 19:24 när Fabian spelar upp bollen från vänsterhörnet in till Niko som är helt ren i slottet. Niko har bara att lägga in bollen helt ouppvaktad genom ett elegant förspel av Fabian.

Tredje perioden börjar lite oturligt när Abbe tvingas låsa en klubba i en snabb spelvändning av Halmstad. Halmstad spelar bort oss i vår box och kan reducera till 5-3 vid 3:54. 5-4 kommer kort efter vid 4:26. Det är åter en snabb spelvändning och sedan en diagonal pass snett bakåt genom slottet och ett vasst skott från vänsterkanten. Vid 12:07 så tar vi Time-Out och stuvar om till två femmor för att öka tempot. Vi får inte den önskade effekten med utdelning utan matchen rullar vidare. Vid 17:08 så tar Halmstad Time-Out och vill gärna dela på poängen. De plockar ut målvakten och ökar på trycket. Victor vinner boll på högerkanten och har en målchans men Halmstad håller undan och pressar på igen. Victor vinner åter boll på högerkanten och nu tar han den genom hela banan och droppar in 6-4 målet vid 19:18. Halmstad har inte gett upp utan fortsätter utan målvakt. Med bara 6 sekunder kvar av matchen så åker Benjamin ut 2 min för hårt spel. Vi reder ut stormen och kan avgå som segrare.
Det var nog lite av målvakternas match. Erik gör en grym första period där han plockar det mesta och hans målvaktskollega gör en grym andra period och det är de två som ser till att siffrorna hålls nere, säger Bonny som var tillbaka i båset efter ett längre upphåll. Christian summerar matchen att det är härligt att killarna är så duktiga att vi kan vinna när vi gör en av säsongens sämre matcher. Det tyder på hög moral i laget. Vi ska dock inte underskatta Halmstads insatts i matchen. De gör en bra match och det syns tydligt att de hade scoutat oss, fyller Coach Hägerström i med. Henrik var tyvärr inte på plats i dagens match men ger sin enkla summering av matchen efter att ha följt den på nätet med två enkla ord: "Spela Innebandy!"

Nu laddar vi om för de två sista matcherna i gruppspelet.