JAS serger mot Mölndal med 4-8

Seger!

Mölndal – Å/K IBS 4-8(0-3,1-3,3-2)
Skott 14-24(2-9,4-9,8-6)

Första perioden drar igång med I högt tempo och det är våra svarta killar som tar tag I taktpinnen. Redan efter 54 sekunder åker Mölndal ut 2 min. Vi etablerar ett stabilt PP. Vid 1:11 så sitter 0-1. Vi lirar runt bollen I snabb takt. Det hela avslutas med att Niko frispelar Fabbe på vänsterkanten. Fabbe gör inget misstag utan stänker in ett direktskott innan målvakten hinner med i sidoförflyttningen. Vid 7:27 så kommer 0-2. Fabbe droppar en passning till Niko som tar en lång båge från vänsterkanten över till högerkanten och stänker in bollen i bortre. Vid 13:17 så kommer 0-3. Det är Robin som löper upp i mitten av plan och går in i slottet och tar avslut. Målvakten tar skottet men Rikard är med på returen och vispar in bollen. Vi kan gå till periodvila med stabil ledning.

Andra perioden börjar med att Mölndal tar ett snabbt löp på högerkanten och får fritt att prickskjuta in 1-3 reduceringen vid 1-12. En smakstart på andra perioden för dem. Max har ett rungande skott i vänstra stolpen och matchen väger lite även om det känns stabilt. Nästa mål är väldigt viktigt. Martin kommer på vänsterkanten och spelar upp bollen till Fabbe som tar en minibåge in mot mål och vispar in bollen stenhårt till 1-4 vid 14:08. Vid 16:02 så åker Mölndal ut 2 min för hårt spel. Vi trollar sönder deras box totalt och bollen rullar mellan spelarna I vår PP uppställning. Pontus får bollen I vänster hörnet och spelar upp till Fabbe som slår den snabbt vidare till Niko mitt I slottet. Niko kan enkelt lägga in den I tom bur till 1-5 vid 17:15. Vi bibehåller vårt självförtroende och trummar på framåt. Adam tar skott från backplats målvakten tar skottet men lämnar retur som Max påpassligt tar han om och lägger in i mål till 1-6 vid 17:59. Kort efter så trampar Oliver snett och slukar foten igen sargduell och får kliva av för dagen. Vid 19:43 så åker Victor ut 2 min för slag. Lite av en kompensationsutvisning då det var en ren träff på bollen. Nåja.

I tredje perioden gör vi ett målvaktbyte. Ut med Erik som gjort en stabil insats och in med Simon. Tredje perioden hinner inte bli gammal innan en av Mölndals tränare snackar till sig en 2+10 i ren upphetsning med en man mer på planen! Vi går ner på två femmor för att öka upp tempot som har blivit lite lojt. Robin kommer helt ren med målvakten och har bara att lägga in bollen men helt oegoistiskt så droppar han bollen till Fabbe som får lägga in bollen i tom bur efter att hela Mölndal har hamnat uppe på läktaren och vi har 1-7 vid 7:44.vi växlar nu om och kör på tre lines för att alla ska få smaka på matchen. Vid 8:36 så åker Mölndal ut 2 min för slag. Vi rullar på i PP och Fabbe har ett vasst skott som går via en spelare I en hög båge och är på väg ut. I ren reflex så viftar Victor högt efter bollen och träffar med resultatet 2min för hög klubba vid 9:02. Hoppsan! Detta utnyttjar Mölndal som kan reducera till 2-7 vid 9:29 och får ny fart under fötterna. De kommer i en ny attack på vänsterkanten och forwarden får på ett riktigt vasst skott som ser ut att gå in. Men helt iskallt så plockar Simon bollen med en fantastisk enhandsplock. Publiken och bänken jublar I hög förtjusning, SIMON SIMON SIMON! Niko görs kort efter ned på mitten med 2min för Mölndal i snickarboa. Vi har full koll på deras box och spelar med enkelhet runt den. Niko och Fabbe passar fram och tillbaka mellan sig och Fabbe är sist på bollen när han säkert stänker in 2-8 bollen vid 12:20. Vi tappar nu lite fokus och släpper lite enkelt in Mölndal i matchen. 3-8 är ett höstlöv som rullar mellan benen på Adam och vidare in i mål vid 16:30. Vid 19:25 så kommer 4-8 när Mölndals snabbe forward får bryta in på mål och skjuta och dessutom slå in sin egen retur.

Vi får gratulera killarna till en härlig seger även om det var lite lojt de sista minuterna. Nu är vi klara för slutspel i JAS. Sista seriematchen mot Lindås spelar vi om 1/8 finalen. Förloraren tar 1/16 finalplats istället.

Nu laddar vi om för seriefinalen nästa helg mot Lindås.