söndag 18 januari 2015

Seriesegrare och klara för åttondel i JAS!



Några timmar har gått och krutröken har lagt sig över Åstorp Sporthall. Med facit i hand borde det vara två nöjda lag som vänder hemåt med framtida blickar mot slutspelet i prestigefyllda Juniorallsvenskan. Krysset i toppfighten mot Lindås placerar Åstorp/Kvidinge högst upp när tabellen summeras. För andra året i rad är ÅKIBS seriesegrare och fortsatt obesegrade.

Inför välfyllda läktare startar första perioden i högt tempo. Det märks att mycket står spel och motståndarna är betydligt hetare än i tidigare scoutade matcher. Lindås tillåts äga boll men blir passiva utmed sarg när hemmakrigarna ligger rätt i positionerna. Niko Moberg får bra läge efter fin kross från Fabian Hansson men skottet smiter tätt utanför. Hemmalaget har tagit över matchbilden och en rättvis ledning tas när roller blir ombytta. Niko serverar Fabian som iskallt smäller in 1-0 på volley. Resultat står sig ut och det bjuds på fin innebandy från båda lagen.

- Vi gör en bra första period. Backarna har satt ribban med pondus och hotar in på ytorna. Formationen med Abbe, Ikonen och Max ligger perfekt i banan och Erik agerar stabilt i målet när Lindås kommer i läge. Helt enkelt en välregisserad första akt, informerar Peter Bengtsson.

Andra perioden börjar perfekt. En djup boll från back når Fabbe i hörnen som lyfter in till en fri Benjamin Wiphagen. Benne gör allting korrekt och dagens andra volleypastej är ett faktum. 2-0 på tavlan och frågan är om Lindås ska vakna till liv? Det gör motståndarna och tempot skruvas upp. Fabian Hansson får sitta av två minuter för obstruktion men boxarna jobbar hårt och håller rent. Niko snor åt sig bollen i boxen och trampar mot mål, en solklart slag renderar i frislag och viss irritation uppstår. Ytterligare smolk i bägaren kommer, klockan tickar över 14:00 och 2-1 sitter på frislag. Lindås har en bra period men resultatet står sig akten ut.

- Vi bjuder in Lindås i spelet och det är övertag motståndarna i statistiken. Inför sista perioden ska vi stå upp högre i banan och våga ta det lugnt när vi väl äger boll. En trevlig match att bevittna och en mycket högljudd och härlig hemmapublik, analyserar Bonny Lindberg.

Åstorp/Kvidinge fortsätter spela på mycket folk och intensiteten i formationerna är hög. Det blir återigen ett ställningskrig på banan och hemmalaget driver än en gång upp tempot. En klassbrytning av Rikard Göransson ger yta och Ricky sätter fart. Lagom in på Lindås planhalva avlossas bössan och bollen sitter i nättaket. Vilken prestation. Glädjen blir dock kortvarig och minuten senare kommer 3-2 reduceringen. Motståndarna, som behöver krysset för slutspel, får energi och hemmalaget kommer i otakt. Martin Lehmann försöker en fräckis och trampar på bollen för byte. Två minuter på botbänken men återigen håller boxen tätt. Lagom tillbaka på planen uppstår en liknande som när blir ren i tidigare boxplay, frislag? Nix, Lehmann vänder tillbaka till botbänken. Återigen ett lysande BP där Lindås knappt kommer till avslut. Kvitteringen kommer dock, motståndarna kramade ut de sista krafterna och 3-3 blir även slutresultatet. Åstorp/Kvidinge stoltserar som seriesegrare och tar med sig Lindås till slutspel.

Matchhändelser: Klicka här!

- En riktigt trevlig match inför en fantastisk hemmapublik. Lindås var klart bättre än vad jag sett av dem tidigare och det känns bra att vi själva växlade upp ett hack inför stundande slutspel. Givetvis går vi alltid för seger men dagens prestation och vetskapen att vi kan än bättre ger oss självförtroende inför åttondelen. Vi har ett härligt go i laget, ställer krav på varandra och det slår verkligen gnistor om vinnarskallarna. Det ska bli så jäkla roligt att matcha igång slutspelet om ett par veckor, summerar Christian Hägerström.

- Jag vet att jag talar för alla spelare och ledare när jag tackar vår härliga hemmapublik för stödet. Det betyder mycket och det känns bra att tillsammans gå in i slutspelet, hälsar Lennart Hultberg.

Åstorp/Kvidinge tackar för inramningen och ser fram emot fortsatt stöd i slutspelet. Åttondelsfinalen beräknas spelas vecka 7 och lottningen kommer mest troligt under kommande vecka.

Tillsammans är vi starka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar