söndag 15 februari 2015

Oavgjort i mot Landskrona

Å/K IBS – Landskrona 7-7 (1-3,3-2,3-2) Skott: 23-23 (3-7,9-6,11-10)
Första perioden drar igång och där är den Åstorpsfostrade Daniel Hallberg som öppnar målgörandet för Landskrona genom att göra 0-1 vid 2:32. Simon kommer på högerkanten och försöker göra ett uppspel men bollen bryts och hamnar mitt i slottet till Daniel som helt fri får slå in bollen. Vid 5:56 så kvitterar Åstorp till 1-1. Oliver spelar upp bollen till Adam på vänsterbackplats. Adam frispelar därefter Simon på högerkanten och Simon kan lägga bollen i tom kasse då Landskrona keepern inte hinner med i sidoförflyttningen. Vid 14:08 så åker Oliver ut 2 min för hårt spel då Landskrona spelaren trampar på Oliver klubba och ramlar. Märkligt men hur som helst så gör killarna en grym box och nollar Landskrona. Vid 17:18 så tappar vi markeringarna när Landskrona forwarden ångar på vänsterkanten och spelar in bollen i slottet till en helt ren Landskrona center som enkelt kan vispa upp bollen i nättaket. Vid 18:06 så kommer lite av ett turmål för Landskrona. Skottet kommer från högersidan och tar i sargen bakom Simon i kassen och studsar ut på vänstersidan om målet och slås påpassligt in i målet av en omarkerad Landskrona forward till 1-3.

Direktiven inför andra perioden av att ta med avslut i slottet och käka mera skott från motståndarna. Det går trögt och det är inte mycket som stämmer även om vi försöker och försöker. Bollar studsar över klubb-blad och passningar tar på fötter och klubbor och bollen går helt enkelt inte fram. Vi lyckas till slut reducera. Det är Max som vinner en sargduell i högerhörnet och frispelar Viktor framför kassen som vispar in 2-3 vid 16:14. Direkt på tekning så vinner Landskrona bollen och utökar till 2-4 vid 16:18. Snörpligt, kan man väl säga men vi får skylla oss själva när vi inte är med i matchen. Landskrona utökar till 2-5 på en passning från vänsterhörnet in framförmål och där forwarden helt ohotat kan slå in bollen bakom Simon i kassen vid 18:06. Nu ser det tungt ut men vi får snabbt utdelning och kan resa oss igen. Simon snappar upp en boll på högerkanten och bågar in mot mitten och sätter 3-4 vid 18:19. När sedan Enroth kör ett eget race från vår planhalva och trollar bort Landskrona försvaret och stänker in 4-5 reduceringen så känns det bättre inför sista perioden även om spelet fram till de sista minuterna varit mediokert.

Med förnyat självförtroende efter den fina avslutningen i andra perioden gick vi in med god inställning i tredje perioden. Vissa förändringar har gjorts då Max lämnar för att spela med Åby. Enroth får kliva upp i anfallet och vi får spela på tre backar, Adam, Erik och Johan. När Landskona trycker in 4-6 redan efter 2:15 så känns det som en ny uppförsbacke. Vi kämpar på och Vid 11:12 så vispar den unge tallangen Aron in 5-6 bollen från slottet efter en perfekt servering av Viktor från vänsterkanten och nytt ljus tänds i tunneln av mörker. Nu har vi åter grepp om Landskrona. Vi kämpar och sliter i det böljande spelet och tar time-out vid 15 minuter in i tredje. Med det knappa manskapet på 10 utespelare så gör vi ett kedjeskifte på centrarna Oliver och Aron för att försöka skapa lite förändring och nytändning. Vid 17:39 så är det Landskrona som gör 5-7 efter en ny markeringsmiss. Detta skulle i normala fall sänka vilket lag som helst men inte Å/K IBS. Det blev som att slänga på ett extra kol på brasan. Med kraft i anfallet så jobbar linan Oliver, Emil och Viktor in bollen i mål. Det hela avlutas med att Viktor får fram en boll till Emil som kan trycka in 6-7 reduceringen vid 18:33. Enroth får instruktion att ligga och fiska. Landskrona får ett skott på mål som Simon plockar som man pallar äpplen en varm augustidag i grannens trädgård. Blixtsnabbt kastar han ut bollen till Entroth som får den fisken på kroken direkt och trampar upp igenom Landskrona försvaret och fullkomligt stänker in 7-7 kvitteringen lågt till vänster om målvakten vid 19:08. Landskrona tar nu Time-out och vi snackar ihop grabbarna. Instruktionerna blir att inte gå bort oss utan se till att vi minst tar med en pinne från matchen. Det blir lite halvdana chanser från båda lagen men det är tydligt att inget av lagen vill göra bort sig och matchen slutar 7-7.

Vi får vara nöjda med en pinne i en match där bollen inte studsar vår väg. Stark moral i laget som orkar kämpa sig tillbaka in i matchen om och om igen då man jobbar i ständig uppförsbacke. Kul att se de yngre talangerna Johan, Aron och Erik ta för sig bra. Ny för dagen var även keepern Eddie men det blev inget inhopp för honom.