söndag 12 april 2015

GULD i Skånemästerskapen!

Dag två i Skånemästerskapen var slutspel och semifinal stod mellan Å/K IBS och Höllviken. Matchen innan hade varit mellan FC Helsingborg och Skurup IBF där vann FCH och var redo för final.

Å/K IBS – IBK Höllviken 3-2(0-1,3-1) Skott: 8-11(0-5,8-6)

Första perioden drar igång och det är ställningskrig mellan lagen. Höllviken får en straff i en situation framför mål där Benjamin vinner boll men domare menar på utvisning och straff. Höllviken sätter straffen och vi har 0-1 vid 12:03.

Andra perioden rullar på och Niko vinner boll bakom Höllviken kassen. Niko passar snabbt fram bollen till Benjamin som på ett direktskott sätter 1-1 kvitteringen vid 5:44. Vid 9:49 så sitter 2-1 och det är Fabian som från vänsterkanten spelar in bollen i mitten till Benjamin som skarvar vidare bollen till Niko ute på högerkanten. Niko trycker distinkt till bollen och den sitter snyggt i målet. Höllviken svarar kort efter men att kvittera till 2-2 vid 10:58 med en snygg spelvändning och klapp klapp spel. Vi pressar på och jagar boll för fullt och det ger utdelning. Niko spelar upp bollen på högerkanten till Benjamin som bryter in mot mål och trycker in ledningsmålet vid 14:14. Höllviken tar Time-Out och plockar målvakten men vi spelar smart och byter rätt och tiden rinner ut för Höllviken och vi är i Final! Benjamin får priset som bäste spelare i Å/K IBS.

FC Helsingborg – Å/K IBS 1-2 (1-2,0-0) Skott: 6-5 (5-3,1-2)

Första perioden drar igång med en smakstart. Rikard spelar ner bollen i vänsterhörnet till Hobbe och klappar upp bollen i mitten till Victor som trycker in 0-1 redan efter 22 sekunder! Vi har bra kontroll på matchen men ett uselt byte gör att FCH kan kvittera till 1-1 vid 13:31. Hobbe fångar upp bollen i mitten och tar en kort båge in mot mitten och vispar in 1-2 med ett vasst dragskott vid 14:25.

Andra perioden består av ett enda långt ställningskrig. Vi spelar med huvudet och öppnar inte upp oss. Det är en enorm offervilja i laget och vi räknar till hela tio skott som vi käkar i block som inte når fram till Erik i kassen. När klockan börjar närma sig 15:00 så pressar FCH på och plockar målvakten men vi håller undan. Vid 14:49 så åker Rikard ut 2 min för fasthållning. Ett ypperligt läge för FCH att kvittera. Men vi vinner tekningen och får direkt ett frislag och tiden rinner ut och vi står som segrare i finalen i Skånemästerskapen! Victor får priset som matchens lirare!