lördag 11 april 2015

HJ18 vidare till Semifinal i Skånemästerskapen

Då var det dags för Skånemästerskapen för HJ18.

Första matchen stod mot Skurup IBK och det var taggade killar som klev in på planen!

Skurup IBK – Å/K IBS 0-3(0-3,0-0) Skott: 7-13 (2-6,5-7)

0-1 sitter redan efter 55 sekunder. Det är Hobbe som har varit lite halvskadad i veckan som vispar in bollen från vänsterkanten utan assist. 0-2 kommer vid 8:29. Martin driver upp bollen på högerkanten och ner i motståndarnas hörn. Därifrån spelar han upp bollen till Niko som direktpassar över bollen till andra sidan till Fabian som skickar in bollen i tom bur då målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Nästa mål är det åter Hobbe som står för. Victor spelar upp bollen på vänsterkanten till Hobbe som trycker in 0-3 bollen från vänsterkanten. Kort efter så kontrar Skurup och Erik får göra en riktig fantomräddning när alla tror att han har blivit överspelad så hinner han med den till synes omöjliga sidoförflyttningen. Andra perioden spelar vi av disciplinerat och matchen slutar 0-3.

Malmö FBC – Å/K IBS 0-3(0-2,0-1) Skott: 3-14 (2-7,1-7)

Matchen startar i bra tempo men det dröjer ända till 9:13 innan vi får hål på Malmö. Det är Hobbe som tar skott och Max vispar in returen. 0-2 stänker Fabian upp snärtigt i högra krysset, vid 9:56. 10:59 så åker Victor ut 2 min för obstruktion men vi nollar i boxen. Andra perioden drar igång och efter 7:37 så stänker Fabian in sitt andra mål på en pass av Niko. Vi håller i taktpinne och låter inte Malmö få vara med i matchen. Vid 14:16 så åker Max ut 2 min för slag samtidigt som Victor åker ut 2 min för hårt spel. Malmö tar Time-Out och stuvar om i laget sp vi får spela sista minuten 3 mot 6 då Malmö plockar sin keeper. Vi spelar smart och nollar åter i boxen och vinner igen med 0-3.

Å/K IBS – Malmhaug KFUM IBF 1-5(1-4,0-1) Skott: 20-10 (10-7,10-3)

Dagens plattmatch blir mot Malmhaug. De får två snabba mål i början av perioden och vi lyckas visserligen reducera till 1-2 genom mål av Fabian och pass från radarkompisen Niko men sedan så tar det stopp. Bollen rullar inte vår väg. Niko har tre skott i ribban och sedan blir fokus på grabbarna på fel saker och vi lyckas aldrig komma tillbaka i matchen och Malmhaug kan komfortabelt vinna med 1-5 med sista i tom kasse. Vi vinner visserligen skotten med hela 20-10 men vad hjälper det när man inte kan få in bollrackaren! Vi får lyfta på hatten till Malmhaug för en bra genomförd match!

Å/K IBS – Willands IBK 17-0(8-0,9-0) Skott: 37-3 (18-0,19-3)

Dagens målkavalkad kommer mot Willands. I denna match så gör nog samtliga spelare poäng i matchen. Av utrymmesskäl på internet så kommer vi inte att redovisa samtliga mål… ;) Första perioden vinner vi med 8-0 och Willands lyckas inte avlossa ett enda skott på mål. När Viktor sätter 6-0 målet så visar det sig att jag(Bonny) hade missat lägga in honom i protokollet. Så Viktors glädje blev kortvarig. Målet räknades men han fick kliva av resten av matchen och vi fick 5 min lagstraff. Men vad gjorde det. Vi hinner med 2 mål i slutet av första perioden och ytterligare 2 mål i numerärt underläge i början av andra innan de fem minuterna hade gått. Matchen slutar med en svindlande vinst med hela 17-0. Vi passar på att lyfta hatten även för Willands som inte tappade humöret utan genomförde matchen på ett proffsigt sätt trots den stora förlusten för dem! För er som är nyfiken på vem som gjorde poäng i matchen så klicka här!

Nu väntar semifinal mot Höllviken imorgon 15:30 i Munka-Ljungby. Kom och stötta killarna!

För samtliga resultat och spelprogram: Klicka här!